15/07/2024

U Srbiji će danas biti promenljivo, nestabilno i sparno povremeno sa pljuskovima i grmljavinom, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

Isto ili slično vreme, kao i stalna upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda, nizači su se već danima u Srbiji, a najavljivano je nestabilno vreme, sa lokalno jakim gradom, pljuskovima, grmljavinom i olujnim udarima vetra. Tako će, po svemu sudeći, biti i danas.

Lokalno se očekuju grmljavinske nepogode praćene velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom i olujnim vetrom u zoni pljuskova, duvaće slab i umeren, južni i jugoistočni vetar, a temperature će se kretati do 30 stepeni.

U Beogradu se očekuje promenljivo, nestabilno i sparno povremeno sa pljuskovima i grmljavinom, kao i kratkotrajno olujnim vetrom u zoni jakih pljuskova i temperaturama od 22 do 27 stepeni.

Za vikend se očekuje kratkotrajna stabilizacija vremena sa temperaturama do 36 stepeni, a nestabilno vreme sa pljuskovima i grmljavinom i pad temperature ponovo se očekuju od ponedeljka posle podne.

in.in.rs/TANJUG

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *