15/07/2024

Prošlogodišnji evropski auto godine, Jeep Avenger, odlično se snašao na Starom kontinentu.

Za nešto više od 18 meseci, prodato je više od 100.000 primeraka Avengera. 

Ovaj najmanji Jeep stigao je u Evropu krajem 2022. godine sa velikim očekivanjima, a ubrzo nakon zvaničnog predstavljanja, privukao je veliku pažnju automobilskih novinara i javnosti.

Avenger se prvo se predstavio sa isključivo električnim pogonom, a kasnije su u ponudu dodati jedan tradicionalni SUS motor i jedan hibrid. Svi pogonski motori dosta dobro prolaze kod evropskih kupaca, što potvrđuje i prodajna brojka.

Ulazni model marke Jeep u Evropi je predstavljen već u jesen 2022. godine, a do danas ga je naručilo više od 100.000 kupaca. Prvih 40.000 jedinica dilerska mreža je rasprodala već do septembra 2023. godine, što znači da je za manje od godinu dana marka uspela da proda još 60.000 primeraka.

Avenger se u Evropi prodaje sa četiri različita pogonska sklopa – najpovoljnija i najprodavanija varijanta je obični Avenger sa 1,2-litarskim trocilindarskim motorom od 100 KS. 

Skuplja varijanta je elektrifikovani E-Hybrid, takođe sa snagom od 100 “konja”, a najskuplja je isključivo električna varijanta sa jednim električnim motorom i visokonaponskom baterijom kapaciteta 54 kWh.

Poslednje tehničko ažuriranje donelo je instalaciju hibridnog sklopa koji, pored novog Stellantisovog SUS motora sa lancem, kombinuje dodatna dva elektromotora, po jedan na svakoj osovini. Time je Jeep zadovoljio i kupce koji traže 4×4 varijantu, a urbani terenac dolazi sa oznakom 4xe.

in.in.rs/KLIKS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *