15/07/2024

REZULTATI NET CHECK MERENJA POKAZALI

mts je proglašen najboljom mobilnom mrežom na osnovu uporednih merenja specijalizovane nemačke kompanija NET CHECKčime je još jednom potvrdio da je vodeći mobilni operator u Srbiji. Nakon opsežnih istraživanja i merenja sprovedenih u aprilu i maju ove godine, ova kompanija koja se bavi uporednom analizom mobilnih mreža potvrdila je vrhunski kvalitet mobilnih usluga u mts mreži širom Srbije. 

Uporednom analizom je ustanovljeno da je mts najbolja mobilna mreža u Srbiji u domenu govornog i internet saobraćaja, budući da je od maksimalnih 1000 bodova, mts osvojio 940,75. Na osnovu metodologije NETCHECK-a, nakon analize govornog saobraćaja, mts mreža je od maksimalnih 350 poena dobila 333,22, dok je merenjem internet saobraćaja od mogućih 650 osvojila 607,53 poena.

Navodeći da je ponosan na kontinuitet u ostvarivanju izuzetnih performansi mobilne mreže, izvršni direktor za tehniku Telekoma Srbija Đorđe Marović je ocenio da ovakvi rezultati dolaze usled posvećenog timskog rada, stručnog pristupa zaposlenih i sprovođenja dobro osmišljenih strateških inicijativa.

„Uveren sam da je od izuzetnog značaja da u kontinuitetu postižemo ovakve rezultate, jer su oni posledica naših nastojanja da korisnicima uvek pružamo vrhunsko iskustvo korišćenja mobilnih usluga. U svim ključnim parametrima mts mreža se pokazala superiornom i to je upravo ono što smo sebi postavili kao prioritet – da naši servisi budu vrhunskog kvaliteta i dostupni na području cele Srbije. Samim tim, pokazujemo da je naša mreža spremna za sve tehnološke izazove koji se redovno javljaju u ovoj dinamičnoj industriji, kao i za prelazak na narednu generaciju u domenu mobilnih tehnologija“, izjavio je Đorđe Marović.

Detlef Cernik, generalni direktor kompanije NET CHECKnavodi: „Rezultati merenja pokazuju da mts korisnici Telekoma Srbija imaju najbolje korisničko iskustvo u domenu govornog i data saobraćaja. Samim tim, mts s ponosom može da istakne da je najbolja mobilna mreža“.

NET CHECK merenja i analize su sprovedeni u četiri velika grada, osam srednje veličine i 29 manjih mesta, dok su testiranja tokom vožnje vršena 148 sati na gradskim i 61 sat na lokalnim putevima.

NET CHECK je nemačka kompanija koja sprovodi ispitivanja kvaliteta mobilnih mreža širom Evrope, sa naglaskom na tržišta Austrije, Nemačke i Švajcarske. U svojim istraživanjima, kompanija kombinuje inženjersku ekspertizu i precizne statističke metode.

Detaljan izveštaj potražite putem linka.

in.in.rs/MTS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *