14/06/2024

Dosadašnje naučne studije pokazale su da samo 40 odsto žena doživljava redovan orgazam tokom intimnih odnosa, što nači da veći broj žena ne dođe do vrhunca. Ovo tera žene da se pretvaraju i da glume orgazam kako njihovi partneri to ne bi primetli.

Skoro sve ispitane žene su rekle da im je lakše da slažu nego da objašnjavaju muškarcima zbog čega njima nije lepo. Kada počnu da pričaju sa njima, one se osećaju kao da ih muškarci ne razumeju. Problem nastaje što onda muškarci postaju napeti svakog sledećeg onosa i tako onda nastaju pravi problemi. A sada su muškarci konačno priznali kako se osećaju kada žena sa njima ne doživi vrhunac u krevetu.

Majkl (41), u braku šest godina

„Na početku smo imali fantastične odnose, barem sam ja tako mislio. Ali, nakon samo osam meseci partnerka mi je priznala da ima problema s orgazmom. Pitao sam je kad je to počelo i ispostavilo se da je odglumila svaki orgazam koji je ikada imala sa mnom. Bio sam šokiran i zaista povređen. Sav intiman život koji smo imali postao je nekako lažan.

Pitao sam se: ‘Zašto bi to glumila sa mnom, jesam li neka vrsta neandertalca? Zašto mi to nije rekla ranije?’. Inteligentan sam i i te kako svestan da je većini žena potrebna stimulacija klitorisa kako bi postigle orgazam. Uvek sam pazio da ima puno predigre i da joj posvetim dosta pažnje.

Njeno priznanje me je jako zbunilo i verovatno nisam baš najbolje reagovao. Problem nije u tome što nije u stanju da doživi orgazam, već što mi to nije rekla ranije. Sad nikako ne mogu da se oslobodim osećaja da nešto radim pogrešno, da moja tehnika nije dobra. Zabrinut sam da ona o tome priča sa svojim prijateljima i da sad svi znaju kakav sam neuspeh u krevetu.

Vodili smo ljubav nakon toga i jako se trudim da je ne ispitujem o tome, ali ne mogu da ne razmišljam. Moram da je pitati da li je li doživela orgazam (nije), da li joj ok što se to ne događa (jeste, odnos nije samo orgazam za nju), jesam li ja kriv (ne, nisam, uradio sam sve kako treba), šta drugi put mogu da uradim drugačije (ništa, to je samo do nje).

Osećam kako koluta očima u mraku i postaje ljuta što svaki put mora da proše kroz ovaj ritual. Ali ipak ne da mogu da se zaustavim. Da li me voli još uvek? Da li je u iskušenju da se javi bivšem koji ju je dovodio do orgazma? Ispričala mi je na početku veze o odnosu koju je imala s tim tipom. Rekla je kako je s njim imala najbolje orgazme. Mislim da sad gorko žali što mi je to rekla. Prizori nje i njega u klinču od tad mi se stalno motaju po glavi.“

Tom (32), trenutno samac

„Smatram sebe dobrim ljubavnikom i shvatam lično ako ne mogu da dovedem ženu do vrhunca. Priznajem, ima ponešto ega u tome, ali zaista želim da se ona dobro provede u krevetu kao i ja. Voženje ljubavi je mnogo bolje ako oboje doživite orgazam. Osećaš se nekako dobro kad se to dogodi. Kad orgazam kod žene izostane, to me natera na preispitivanje svojeg umeća u krevetu. Osim toga, u meni se uvek javi neprijatan osećaj kad je očigledno da nije doživela orgazam. Ne znam šta bih joj rekao na kraju. Nezgodno je.

Imao sam samo nekoliko dugogodišnjih veza i, iskreno rečeno, upravo su te partnerke pokazivale najviše problema sa intimnošću. Jedna od mojih bivših bila je vrlo posebna i zahtevna u pogledu onoga što joj je potrebno pre orgazma. Imao sam osećaj kao da mi naređuje i na kraju je to prestalo da bude zabavno. Sve je moralo da se vrti samo oko nje zbog čega ja više nisam mogao da se opustim i uživam.

Druga bivša devojka je bila u stanju da doživi orgazam samo pomoću vibratora. Činilo mi se da uživa tokom odnosa, ali kad bih ja bio gotov, ona bi se okrenula prema meni i rekla: ‘Nemaš ništa protiv, zar ne?’. Zatim bi otvorila fioku i izvadila vibrator. Uvek bih rekao ‘Ne, nemam ništa protiv’ i otišao u kupatilo dok je ona radila svoje. Ali, moram priznati da me je to užasno živciralo.

Nikad nisam shvatio zašto je ženama potreban vibrator kad u krevetu imaju pravog muškarca. Ali kad bolje razmislim, možda nije loša ideja posegnuti za njim kod žena koje imaju problema.

Pitam žene šta im je potrebno za orgazam i rado činim sve što požele. Ali većina njih kaže: ‘Samo radi ono što uvek radiš’ i deluju nervozno ako ih to ponovno pitam. Žene bi trebale da budu slobodne, ali uglavnom i dalje očekuju od muškarca da preuzme vodstvo u svemu. Očigledno, nisam savršen, ali većinu vremena vodim žene do vrhunca i mislim da bi mi većina onih s kojima sam spavao dala visoku ocenu, prenosi Daily Mail.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *