15/07/2024

Novo jako naoblačenje sa kišom, plјuskovima, grmlјavinom, padom temperature i lokalnom pojavom grada već je zahvatilo zapadne delove Vojvodine i zapadnu Srbiju.

Ponovo se očekuje velika količina padavina za kratko vreme, između 20 i 40mm ponegde i više, kao i jak i olujni vetar u zoni intenzivnih padavina.

Tendencija premeštanja je ka Banatu, širem području Beograda i Šumadiji, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod jutros u 4.50 sati.

I danas se na području Srbije očekuju grmlјavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i vetrom olujne jačine.

I danas se u Beogradu očekuju se grmlјavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom.

Nepogode se premeštaju po Srbiji

Novo naoblačenje sa kišom, plјuskovima i grmlјavinom, lokalnom pojavom grada i padom temperature koje je rano ujutru zahvatilo Vojvodinu i zapadnu Srbiju, pre podne proširiće se na jugozapadne i centralne predele, a sredinom dana i posle podne i na ostale krajeve naše zemlјe, najavio je RHMZ.

Na području Beograda takođe biće oblačno, povremeno sa kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom, a temperatura će biti u osetnom padu.

Cela Srbija pod upozorenjem

Danas je na teritoriji cele Srbije upaljen meteoalarm. U većini zemlje na snazi je crveno upozorenje, dok je samo u Istočnoj Srbiji i Bačkoj upaljen narandžasti meteoalarm.

Upozorenje se odnosi na pljuskove i grmljavinu.

Crveni meteoalarm znači da je vreme vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *