15/07/2024

Poslednjih dana sve više pažnje nam privlači mladi bosanac Rijad Pajić koji poslednjih dana izbacuje videe iz Ajvatovice, a podseća na nekog od glumaca iz turskih serija. Jedni ga podržavaju, drugi ipak ne, ali to nas nije sprečilo da saznamo o čemu je zapravo reč.

U svetu brzog internetskog sadržaja, Rijad Pajić se ističe kao pravnik iz Bosne i Hercegovine koji uspešno balansira između svoje profesionalne karijere u turizmu i svoje strasti prema deljenju tradicionalnih i duhovnih vrednosti na platformi TikTok.

“Svoj TikTok profil sam započeo pre četiri godine, koristeći postojeće snimke koje sam imao na telefonu”, objašnjava Rijad. “Nije mi cilj bio profesionalno snimanje, već pre deljenje sadržaja koji ima poseban značaj za mene i moju zajednicu.”

foto: in.in.rs

Rijad, rođen u Travniku, diplomirani pravnik po obrazovanju, svakodnevno deli raznolike sadržaje na TikToku. “Moji videi obuhvataju vjerske teme koje su meni važne, kao i humoristične elemente koji moje pratioce često nasmeju.”

Kao deo svoje strasti prema očuvanju tradicije, Rijad redovno učestvuje na Ajvatovici, vjersko-kulturnoj manifestaciji koja se održava već 514 godina. “Ajvatovica je za mene više od manifestacije. To je spoj tradicije, kulture i identiteta Bošnjaka”, naglašava Rijad. “Svake godine se priključujem hiljadama konjanika na putu ka Pruscu, čuvajući našu istoriju i duhovno nasleđe.”

Ajvatovica, nazvana po Ajvaz-dedi iz 15. veka, predstavlja jedno od najvažnijih duhovnih mesta muslimana u Evropi. “Održavanje Ajvatovice nije bilo bez izazova, ali je njeno obnavljanje 1990. godine pokazalo snagu i važnost našeg kulturnog nasleđa”, ističe Rijad.

Na društvenim mrežama, Rijad se suočava s različitim mišljenjima o tradiciji. “Postoje kritike koje osporavaju našu vezu s tradicijom, ali je važno da ostanemo posvećeni očuvanju našeg kulturnog identiteta”, poručuje Rijad. “Ajvatovica je za nas simbol kontinuiteta i zajedništva, podsećajući nas na važnost međusobnog poštovanja i razumevanja.”

Kroz svoj rad na TikToku i angažman na Ajvatovici, Rijad Pajić nastavlja da inspiriše svoje pratioce da neguju svoje korene i poštuju tradiciju, istovremeno uživajući u modernim tehnologijama i platformama koje omogućavaju širenje duhovnih vrednosti i kulturne baštine.

Video: in.in.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *