23/05/2024

Stanje na tržištu nekretnina u Hrvatskoj, čini se, svakim je danom sve gore.

Mladi do stanova teško dolaze, kvadrati su preskupi, a ni najam se više ne isplati. Situacija je najgora u velikim gradovima kojima gravitira veći broj ljudi, a oglasi za nekretnine po Zagrebu često postanu predmet sprdnje po društvenim mrežama zbog suludih cena i uslova najmodavaca.

Među “smešnim” oglasima našao se i jedan za dvosoban stan na zagrebačkoj Knežiji, a odmah na početku stoji kako se stan iznajmljuje samo za studente. Cena najma je 450 evra za 60 kvadrata što je čak i razumna cena, ali…

U oglasu dalje stoji kako se stan iznajmljuje isključivo jednoj osobi što je poprilično čudno kada govorimo o stanu od 60 kvadrata u kojem bi bez problema mogle da žive dve osobe. U oglasu se napominje kako je prednost ovog stana blizina apoteke, trgovine, pijace, javnog prevoza, škola i vrtića. Navodi se i kako je stan ‘pet friendly’, piše 24sata.hr.

Pravi razlog jeftine kirije

A zatim dolazimo i do razloga zašto je cena najma “samo” 450 evra. Naime, vlasnica traži da u stanu živi samo jedna osoba jer bi ona dva do tri puta godišnje došla iz Splita i prespavala u stanu u drugoj od dve sobe.

“Ona je profesorka i dolazi samo u vreme praznika tako da se u većini slučajeva mimoiđe s zakupcima, ali joj ne smeta ako su u stanu jer je ona u drugoj sobi tih par dana”, navodi se u opisu oglasa.

in.in.rs/b92

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *