23/05/2024
in.in.rs - Amar Jogunčić

in.in.rs - Amar Jogunčić

Fudbaler Amar Jogunčić, dugogodišnji član fudbalskog kluba Tuzla City, iznenadio je fudbalsku javnost svojom emotivnom oproštajnom porukom na svom Instagram profilu. U poruci koja je dirnula mnoge, mladi fudbaler je najavio svoj odlazak iz Tuzla City-ja nakon četiri nezaboravne godine.

“Dragi saigrači, treneri i svi u klubu, teško je pronaći reči koje bi adekvatno izrazile dubinu mojih osećaja dok pišem ovu oproštajnu poruku. Nakon četiri neverovatne godine provedene sa vama, donosim odluku o odlasku iz Tuzla City-ja…”, napisao je Amar Jogunčić.

Ova poruka izazvala je razne spekulacije i interesovanje javnosti, pa smo odlučili da stupimo u kontakt sa Amarom kako bismo dobili više informacija o njegovoj odluci. Amar nam je dao ekskluzivnu izjavu i detaljnije objasnio svoj korak:

“Vraćam se u fudbalski klub Sloboda Tuzla iz fudbalskog kluba Tuzla City nakon 7 godina. Inače sam dete Slobode, tu sam počeo da treniram sa svojih 4 godina života i napravio svoje prve korake. Moj otac, Samir Jogunčić, je svojevremeno bio kapiten Slobode Tuzla, a i moj amidža, Mersed Kovačević, verovatno ste čuli, igrao je aktivno davnih 70-ih, 80-ih godina, kada je fudbalski klub Sloboda Tuzla bio na vrhu Jugoslovenskog fudbala. Takođe, moj amidža je bio najbolji strelac kluba iz Tuzle, i ti rekordi i dalje stoje nakon 40-50 godina. Cela familija je vezana za FK Sloboda Tuzla godinama unazad, tako da se može reći da se vraćam svojoj kući,” izjavio je ovaj sedamnaestogodišnji fudbaler.

Ovaj povratak Amar Jogunčića u FK Sloboda Tuzla s nestrpljenjem se iščekuje, a njegova odluka da se vrati svojim korenima duboko je dirnula mnoge navijače i simpatizere ovog kluba. Svi zajedno želimo Amaru puno uspeha u njegovom budućem sportskom putovanju i radujemo se što ćemo ga ponovo gledati na terenu u dresu FK Sloboda Tuzla.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *