14/06/2024

BORA Đorđević, pevač i frontmen Riblje čorbe na srpskoj rok sceni je decenijama, ali mnogi se i dalje iznenade kada čuju neke ne toliko poznate detalje o njegovom privatnom životu.

Mnogima dugo nije bilo poznato da je njegov dalji rođak, ni manje ni više nego Petar Peca Popović, poznati rok novinar i publicista, ali i da je u srodstvu sa pevačicom Biljom Krstić, sa kojom je u više navrata uspešno i sarađivao.

Ona je to otkrila 2004. godine, kada se pojavila na promociji Čorbinog albuma “Ovde”, na kom je gostovala u uvodnoj pesmi “Mobilni”.

Foto: V. Danilov

– Da vam otkrijem jednu tajnu, možda i ne znate. Bora i ja smo rođaci. Mi smo brat i sestra. Prema tome, i po toj liniji navijam, a i po onoj drugarskoj – rekla je Bilja, podsećajući da njihovo prijateljstvo datira još iz 1975. godine. U tom periodu su njih dvoje bili članovi legendarne akustičarske grupe “Suncokret”. 

Ovako su, u jesen 2016, Bilja, Bora, i ostatak nekadašnjeg “Suncokreta” pevali čuveni “Prvi sneg”. Tada su preostali članovi “Suncokreta” bili gosti na slavljeničkom koncertu Bilje i “Bistrika”: 

Pre “Mobilnog”, Bora i Bilja snimili su još jedan vickast duet, “Vojno lice”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *