26/05/2024

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je predstojeći najveći hrišćanski praznik patrijarhu srpskom Porfiriju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vernicima, uz tradicionalni pozdrav “Hristos vaskrese – Vaistinu vaskrese”.

“Povodom nastupajućeg praznika Vaskrsenja Gospoda Isusa Hrista, upućujem srdačne čestitke i želim da ovo praznično vreme dočekate i provedete u duhu vekovne tradicije našeg naroda. U okolnostima u kojima živimo, vera u Vaskrsenje, u dobro i pravdu jeste ono što treba da nas svakodnevno snaži, te da nas utvrdi u istini da zlo nema poslednju reč”, naveo je Dodik i dodao:

“Svi naši praznici, a svakako i Vaskrs upućuju na porodične vrednosti koje nas okupljaju i koje su nas održale. Sabrani u hramovima i u toplini naših domova, sjedinjeni u lepoti komšijskih i prijateljskih odnosa, stičemo ličnu i kolektivnu snagu. Stoga, neka Vaskrsenje Hristovo svima donese tako potrebnu radost i utehu”, saopšteno je iz Kabineta predsednika Republike Srpske.

in.in.rs/TANJUG

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *