16/07/2024

Iako je zloupotreba podeljenih vaučera zabranjena, mnogi građani su se odvažili da ih ponude na društvenim mrežama po određenoj ceni, nadajući se da će proći nekažnjeno.

Poslednjih dana je u Srbiji primećena velika pomama za vaučerima za odmor, a prva tura od 100.000 vaučera već je podeljena. Najave dodatnih kupona samo su dodatno podstakle interesovanje građana.

Juče, pošte širom Srbije su bile prepune građana željnih da se domognu ovih vaučera, što je ukazalo na najveću zainteresovanost za državnu subvenciju do sada.

Iako je zloupotreba podeljenih vaučera zabranjena, mnogi građani su se odvažili da ih ponude na društvenim mrežama po određenoj ceni, nadajući se da će proći nekažnjeno. Na ovo je upozorilo na svojoj Facebook stranici Udruženje potrošača Efektiva, gde su printskrinovali poruku sa jedne društvene mreže gde neko na prodaju nudi tri vaučera po ceni od 3.000 dinara.

Ova objava izazvala je veliku buru na društvenim mrežama, uz različite komentare građana o moralnosti i očekivanjima od ovakvog ponašanja.


Uslovi za dobijanje vaučera za odmor su da mogu da konkurišu zaposlena lica čija primanja ne prelaze 80.000 dinara, što je povećanje u odnosu na prethodni iznos od 70.000 dinara. Obrazac za prijavu i izjava za starije od 65 godina mogu da se preuzmu sa sajta Ministarstva turizma i omladine www.mto.gov.rs ili sajta Pošte Srbije www.posta.rs.

Penzioneri treba da prilože original penzijskog čeka, penzionersku karticu ili rešenje o ostvarenom pravu na penziju, dok korisnici inostranih penzija treba da prilože odgovarajuće overene dokumente izdate od strane banke sa teritorije Srbije koji potvrđuju ostvareni novčani priliv po osnovu penzije.

Sve u svemu, interesovanje za vaučere za odmor je veliko, ali se isto tako javlja i problem zloupotrebe ovih vaučera, što će verovatno zahtevati dodatne mere kontrole i sprečavanja nelegalne trgovine istima.

in.in.rs/REPUBLIKA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *