14/06/2024

DANI ŽALOSTI U SRBIJI

Javnost je zanemela usled dva masakra koja su se dogodila u razmaku od 48 sati.

K.K. u svojoj OŠ “Vladislav Ribnikar” hladnokrvno je usmrtio osmoro dece i čuvara i to oružjem svoga oca. Takođe, u krvavom piru ranio je sedmoro dece, a neki od njih se i dalje bore za život.

FOTO: PRINTSCREEN RTS, EPA/ANDREJ CUKIĆ

Nekoliko sati kasnije U.B. rafalnom paljbom u Mladenovcu krvnički je ubio osmoro ljudi a ranio četrnaest.

Estradne ličnosti neutešne su zbog stravičnih tragedija i masovno otkazivale svoje nastupe. Neki od njih su podigli glas i zatražili vandredno stanje, ali i vraćanje smrtne kazne.

Nakon svih događala koji su posejali smrt za sobom, na društvenim mrežama pojavili su se sramotni snimci maloletnika koji podržavaju ubistva, ali i počinioce masakra.

FOTO: ASCANNIO / ALAMY / ALAMY / PROFIMEDIA

Najviše neprikladnih i jezivih video snimaka pojavilo se na društvenoj mreži Tiktok, gde su se deca masovno snimala, podržavala ubice ali i pokazivala oružje svojih roditelja. Domaća javnost se uznemirila i šerovala masovno pomenute klipove ne bi li ih nadležni organi što pre videli i ukinuli, ali i preuzeli potrebne mere.

Estradne ličnosti i zbog toga su podigle glas, te su rapidno delile peticiju za ukidanje pomenute društvene mreže.

Jedna od njih je pevačica Jelena Kostov, koja je na svom storiju preko crne fotografije okačila link kako bi njeni pratioci mogli da se priključe.

FOTO: PRINTSKRIN/INSTAGRAM

Takođe, Ana Sević, već danima potrešena, podržala je peticiju za zabranu i ukidanje Tiktoka.

FOTO: PRINTSKRIN/INSTAGRAM

Nikolina Kovač, Aleksandra Bursać ali i Ivana Pavković učinile su identično na svojim Instagram nalozima i pozvale pratioce da se potpišu peticiju.

Slavica Ćukteraš, učinila je korak više, te osim što je podržala peticiju i podelila, izbrisala je sopstveni nalog na Tiktoku i dala primer drugima.

FOTO: PRINTSCREEN/INSTAGRAM

in.in.rs/KURIR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *