26/05/2024

U naredna tri dana u delovima Srbije biće upaljeni žuti i narandžasti meteoalarm koji će upozoravati na pljuskove, grmljavinu i jak vetar.

Na udaru će se najpre naći jug zemlje u kojem je već danas upaljen meteoalarm, a onda će se premestiti na sever Srbije gde će problem napraviti vetar olujne jačine.

Printscreen/RHMZ

Kako su najavili iz RHMZ-a, danas i sutra na zapadu, jugu i jugoistoku i ređe u centralnim krajevima zemlje padaće kiša, a u oblasti lokalnih pljuskova sa grmljavinom očekuje se količina i od 10 do 20 mm padavina, lokalno i više.

Zbog kiše i grmljavine žuti meteoalarm danas je upaljen na teritoriji KiM, jugozapadne i jugoistočne Srbije, a sutra će zbog jakog vetra biti upaljen i u Banatu.

“Od srede u Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju pojačavanje jugoistočnog vetra (košave), koja će duvati sve do nedelje, a najjači udari vetra očekuju se u četvrtak i petak kada će na jugu Banata prelaziti 24 m/s, a na području Beograda povremeno dostizati od 15 do 17 m/s (odnosno od 55 do 60 km/č)”, dodali su iz RHMZ-a.

Printscreen/RHMZ

Najjači udari vetra meteoalarm upaliće u Pomoravlju, Beogradu i Banatu gde će biti najgora situacija, pa će umesto žutog biti upaljen narandžasti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *