14/06/2024

Ivana Vuleta je ne samo izvanredna atletičarka već i pravi uzor sportskog duha. Nakon što je ostvarila novi veliki uspeh osvajanjem zlatne medalje u finalu Dijamantske Lige, Ivanina reakcija na pobedu je ostavila sve zapanjenim.

Srpska atletičarka je u poslednjem skoku postigla izvanrednih 6,85 metara, osvojivši svoj peti trofej u ovom prestižnom takmičenju. Međutim, ono što je usledilo nakon skoka, ostavlja bez reči.

Umesto da se odmah raduje svojoj pobedi, Ivana je prvo pristupila svojoj najvećoj suparnici, Esi Brume, koja je završila na drugom mestu sa identičnim rezultatom, ali slabijim drugim najboljim skokom od Ivaninog.

Esa Brume nije mogla da nastavi skakanje zbog povrede, a Ivana je pokazala svoje pravo lice. Prišla je Nigerijki, i dok su čekali objavu zvaničnih rezultata, srdačno pozdravila publiku i odmah se posvetila tesi i podršci svojoj povređenoj koleginici. Ivanina empatija i sportski duh bili su inspiracija za sve prisutne.

Ova izvanredna situacija, koja svedoči o Ivaninoj veličini, može se videti i na video snimku koji je dostupan na našem sajtu.

Ivana Vuleta je nakon pobede otkrila da i sama nije prošla bez problema tokom sezone, suočavajući se s povredom Ahilove tetive. Njen uspeh i njen odnos prema sportu i suparnicima čine je ne samo izvanrednom atletičarkom, već i pravim sportskim ambasadorom Srbije.

Ivana je istakla svoju sreću zbog osvajanja petog trofeja u Dijamantskoj Ligi i izrazila zahvalnost što je uspela da završi sezonu onako kako je planirala, iako je suočila s povredom. Njena posvećenost i neverovatni sportski duh inspirišu sve koji je prate i čine je pravim ponosom Srbije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *