14/06/2024

Nakon što je prošle godine Sistemic, međunarodna organizacija akreditovana za ocjenu kvaliteta mreže, objavila da je Mtel najbolja mreža u BiH po svim parametrima, danas je ovaj operater dobio još jednu potvrdu za kvalitet, i to od njemačke kompanije Net Check.

Prema analizi ove kompanije, globalno prepoznatljive u sferi mjerenja kvaliteta mobilnih mreža, obavljenoj u ruralnim i gradskim područjima, na glavnim putevima i sporednim saobraćajnicama, Mtel ima najbolju mrežu u kojoj i poziv i prenos mobilnih podataka se obavljaju bez prekida, sa velikim kvalitetom i brzinom.

Kako je izjavio Carlos Trocado, direktor Net Check grupe, Mtel ima impresivne rezultate, a po svim parametrima je blizu prestižnog Deutsche Telekoma i daleko ispred konkurencije.

“Mjerili smo 37 gradova i sve glavne puteve i autoputeve u Bosni i Hercegovini, što je obuhvatilo ukupno 4.539 km u ovom testiranju, od čega je 2.117 km u gradovima, a 2.422 km na putevima koji ih povezuju”, rekao je Trocado.

Dodao je da je urađeno više od 45.000 testova za glas i podatke po operateru kako bi procijenili performanse svake mreže.

“Među svim operaterima, Mtel je postigao najbolje rezultate. Od maksimalnih 1.000 bodova, Mtel je ostvario impresivni rezultat od 823 poena, što je u rangu najbolji evropskih operatera poput Deutsche Telekoma”.

Trocado navodi da je, pored najboljih ukupnih rezultata, Mtel također postigao najbolje rezultate i u kategorijama Glas i Podaci.

Generalna direktorica Mtela Jelena Trivan rekla je da je ovaj uspjeh došao u godinu dana zahvaljujući ogromnim ulaganjima.

“Sada svaki korisnik Mtel mreže i zvanično zna da ima najbolju uslugu, jednaku onoj evropskoj te da se svaki dinar ulaže u kvalitet servisa i zadovoljstvo korisnika. Uz to, bezbijednost mreže je takva da svaki korisnik može biti siguran da će njegova privatna komunikacija ostati zaštićena”, rekla je Trivan.

in.in.rs/KLIX.BA/PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *