16/07/2024

Policija se nada da će vaspitno-obrazovni rad sprečiti deo nezgoda jer mnoge teške prekršioce ne mogu zaustaviti ni visoke kazne ni zabrana vožnje.

Policija u nemačkoj pokrajini Severna Rajna-Vestfalija do sada je redovno na Twitteru/X objavljivala lokacije na kojima će sprovoditi kontrolu brzine vozila, a sada je tome došao kraj. Ova obaveštenja više neće biti dostupna.

Kako prenosi Kolnische Rundschau, Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Rajne-Vestfalije potvrdilo je novu policijsku strategiju po kojoj kontrole više neće biti najavljivane jer bi tada bile manje efikasne.

U Bohumu, Dortmundu i Linenu, na primer, policija je već prestala da objavljuje informacije o kamerama. Umesto svakodnevnog izveštavanja o tome gde su postavljene kamere za kontrolu brzine, policijske uprave žele da se fokusiraju na prevenciju i da označe relevantne teme na društvenim mrežama sa #Life.

Cilj je direktno doći do učesnika u saobraćaju i osvestiti ih o sopstvenoj odgovornosti za bezbednost na putevima. 

Nesreće u većini slučajeva imaju ljudski uzrok jer se pravila ignorišu. Policija se nada da će vaspitno-obrazovni rad sprečiti deo nezgoda jer mnoge teške prekršioce ne mogu zaustaviti ni visoke kazne ni zabrana vožnje.

in.in.rs/REVIJAHAK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *