23/05/2024

U finalnom susretu Omladinskog kupa Bosne i Hercegovine 2023/24., juniori FK Sloboda Tuzla utorak su u Zenici na terenu Trening centra NS/FS BiH pobijedili FK Sarajevo sa 3:2 nakon penala. 

Prvo poluvrijeme proteklo je u otvorenoj igri sa obje strane, ali bez većih prilika za postizanje pogotka. Ni nastavak nije donio neke promjene i mreže se do kraja utakmice nisu tresle, te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Bolje su se snašli juniori Slobode i pobijedili su rezultatom 3:2. Ajdin Beganović, Petar Đukanović i Salim Hadžić su pogađali za Tuzlake sa „bijele tačke“, dok Jakub Vilakić nije bio precizan. Za Sarajevo su precizni bili Nidal Čelik i Seid Pramenković, a Harun Pločo i Sergej Ignatkov nisu uspjeli da savladaju golmana Muhameda Smajića.

Sloboda je došla do trofeja nakon što je sve protivnike pobijedila na penale. Najprije su u četvrtfinalu savladali Široki Brijeg, u polufinalu Borac, te u konačnici FK Sarajevo.

Nakon utakmice pehar i medalje igračima uručili su generalni sekretar Adnan Džemidžić i potpredsjednik Komiteta za takmičenje Dušan Marković.

Sarajevo-Sloboda 0:0 – penali 2:3

Sloboda: Muhamed Smajić, Ferid Šerbečić, Danis Bratović, Hamza Redžić, Ajdin Mujić (89. Nedim Spahić), Alija Jahić (76. Salim Hadžić), Jakub Vilakić, Ensar Mešić (89. Vedad Abidović), Ajdin Beganović, Ajdin Duvnjak (82. Hazim Okić), Petar Đukanović. 

Šef stručnog štaba: Denis Karić.

in.in.rs/fksloboda.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *