14/06/2024

Verovalo se da ovaj predmet ima veliku moć

ULAZNA vrata su jedna od najvažnijih oblasti vašeg doma i smatra se da su „usta energije“. Ovde energija i mogućnosti mogu da uđu u vaš dom i dođu do vas. Vaša ulazna vrata takođe predstavljaju vaše lice prema svetu i to kako svet vas vidi.

Iako mnogi ne mare kakvo je stanje ispred naših vrata smatra se da je veoma bitno da vrata budu bez ogrebotina, već da se redovno farbaju i održavaju. Takođe nikako ne bi trebali obuću da držite ispred jer to izaziva nered i haos u samoj porodici.

Međutim, ono što su naše bake često protiv uroka koristile jeste – metla.

Verovale su da ovaj predmet ima moć pa se tako često ispred svake kuće mogla videti jedna nova metla koja stoji obrnuto, drška je bila dole, a deo za čišćenje gore.

Kako se još od davnine loše zene koje se bave raznim magijama nazivaju vešticama, one su usko povezane sa metlom. Navodno ako veštica poželi da vam nanese nešto loše kada vidi metlu na dole ispred vaših vrata ona neće prilaziti vama, vašoj kući i porodici, piše Najžena.

I dan danas kada se beba rodi i donese u kuću pored njenog kreveca često stoji jedna mala metlica, koja je protiv uroka, zlih očiju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *