23/05/2024

Takođe policijski službenici su proverom utvrdili da na Vojno-medicinskoj akademiji nije primljena pacijentkinja sa imenom Amela Smajović

Ministarstvo unutrašnjih poslova obaveštava javnost da je vest koju je portal „Sandžak Danas“ objavio pod naslovom „Teško pretučena inspektorka Amela Smajović dok je bila na zadataku“ lažna i da je to još jedan primer obmanjivanja javnosti i grubog kršenja novinarske etike.

Kako se navodi u saopštenju, posebno se naglašava da Policijskoj upravi u Kraljevu nije prijavljen ni jedan događaj u kojem je učestvovala osoba sa imenom Amela Smajović, kao i da u MUP-u nije zaposlena, niti postoji osoba sa ovim imenom i prezimenom.

Takođe policijski službenici su proverom utvrdili da na Vojno-medicinskoj akademiji nije primljena pacijentkinja sa imenom Amela Smajović.

Ministarstvo unutrašnjih poslova najoštrije osuđuje plasiranje netačnih i neproverenih informacija u javnost koje obmanjuju i uznemiravaju građane.

Pozivamo medije da ne pristupaju olako objavljivanju ali ni preuzimanju neproverenih informacija, a radi istinitog, pouzdanog i tačnog informisanja javnosti provere sve informacije u Odeljenju za medije i komunikacije MUP-a, putem mejl adrese biro@mup.gov.rs ili na broj telefona 011 3139781.

Zukorlić se oglasio, pa povukao objavu

Zanimljivo je da se o slučaju oglasio Usame Zukorlić, bošnjački političar iz Novog Pazara, predsednik Stranke pravde i pomirenja i sin pokojnog muftije Muamera Zukorlića. Usame Zukorlić je na Instagramu objavio sledeću poruku:

– Svi smo mi Amela Smajović! Kriminalci, skupo će vas koštati vaša zlodjela. Želim brz oporavak našoj Pazarki koju su izboli u Kraljevu – objavio je Usame Zukorlić.

Zukorlić je kasnije izbrisao ovu objavu sa Instagrama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *