23/05/2024

Žuti meteo-alarm danas će se upaliti na teritoriji Banata, Kosova i Metohije, istočne, jugoistočne i jugozapadne Srbije.

Situacija će se sutra pogoršava te će Banat preći u narandžasto zajedno sa Pomoravljem, žuti meteo-alarm upaliće se u Beogradu i zapadnoj Srbiji, dok će se vreme u jugoistočnoj Srbiji stabilizovati.

Situacija se sutra pogoršava te će Banat preći u narandžasto zajedno sa Pomoravljem, žuti meteo-alarm upaliće se u Beogradu i zapadnoj Srbiji, dok će se vreme u jugoistočnoj Srbiji stabilizovati.

U Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju košava će pojačavati danas , a najjači udari vetra očekuju se u sutra i u petak, kada će na jugu Banata dostizati i oko 28 m/s (oko 100 km/h), a na području Beograda oko 17 m/s (odnosno 60 km/h).

Vetar će za vikend oslabiti, a početkom naredne sedmice će se ponovo pojačati. Maksimalne temperature do petka od 20 stepeni do 24 stepena, u Negotinskoj Krajini oko 15, za vikend i u prvom delu naredne sedmice u porastu, od 25 do 30 stepeni, dok će se svežije zadržati samo na istoku zemlje.

Ipak, čini se da će u petak trend pogoršanja nastaviti, pa će u Srbiji biti upaljen čak i crveni meteo-alarm i to u Banatu, koji upozorava na vrlo opasno vreme. Narandžasti meteo-alarm nastaviće da “gori” u Beogradu, Pomoravlju, ali i istočnoj Srbiji, dok će svi ostali predeli, osim jugoistočne Srbije, biti u žutom.

in.in.rs/B92

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *