14/06/2024

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova i tokom noći nastavljaju akciju u cilju suzbijanja divljih taksista na aerodromu. Policija je i noćas na izlascima sa aerodroma napravila punktove i nastavila strogu kontrolu u cilju borbe protiv nelegalnih taksista.

Kako nezvanično saznajemo, na aerodromu je obavljen i razgovor sa prisutnim taksistima koji su sa oduševljenjem pozdravili akciju policije i zahvalili se što će ovaj višedecenijski problem konačno biti rešen. Akciju je vodio komandant JZO Marko Kričak.

Podsetimo, grupa divljih taksista, među kojima ima i krupnijih prevaranata, već decenijama rasprodaje ugled Beograda. Aerodrom “Nikola Tesla” je za većinu turista i poslovnih ljudi prvo tlo na kome kroče u našoj zemlji.

foto: kurir.rs

Inače, akcjja suzbijanja divljih taksista otpočela je u april, na inicijativu ministara Bratislava Gašiča i Gorana Vesića, kada je formiran operativni tim u čijem sastavu su predstavnici ministarstava, aerodroma, gradskih službi i taksi udruženja.

Podsetimo, nekoliko vozila je oduzeto, a podneto je više prijava tokom današnje velike akcije pripadnika MUP u cilju sprečavanja prevara od strane “divljih” taksista, saznaje Kurir. Velika akcija sprovodi se u koordinaciji sa komunalnim milicajcima i inspekcijama.

Kako Kurir saznaje, taksisti su se koristili lažnim podacima na aplikaciji za taksi prevoz koji koriste stranci. Na taj način su dogovarali posao sa mušterijama koje su rezervisale vozilo pref put u Beograd, a onda naplaćivali nerealne svote za vožnju.

in.in.rs/kurir.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *