x
Ova web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Korištenjem naše web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Tamara Vučić: Tu smo da decu obolelu od retkih bolesti ohrabrimo u nevolji - IN PORTAL SRBIJA

Tamara Vučić: Tu smo da decu obolelu od retkih bolesti ohrabrimo u nevolji

BANJALUKA – Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić istakla je na skupu “U susret Danu retkih bolesti”, održanom u Banjaluci, da je deci oboleloj od retkih bolesti potrebna pomoć svih nas, da im je potrebna ljudska reč, saosećenje i pažnja, kao i nauka koja će podstaknuta tom pažnjom sve intezivnije raditi na rešavanju njihovih problema.

“Evo nas ovde, da vam još jednom kažemo da smo uz vas, iako iskreno verujem da vi to vrlo dobro znate. I da učinimo sve da vas ohrabrimo u nevolji, da vas uverimo da nećemo dozvoliti da zbog malobrojnosti, zbog retkosti, budete kao nekad gurnuti na marginu zdravstvenog interesovanja”, poručila je Tamara Vučić.

Govoreći o tome šta je Srbija učinila na polju tretmana retkih bolesti, navela je da su u proteklih 12 godina sredstva za istraživanje i tretman retkih bolesti povećana 55 puta, kao i da je plan da budžet za lečenje retkih bolesti i inovativne lekove do 2027. godine dostigne 200 miliona evra.

in.in.rs/TANJUG

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *