14/06/2024

Trikovi zbog kojih vaša šminka izgleda profesionalno sabrani su na jednom mestu! Pretvorite svoju dnevnu šminku u remek – delo


Danas je naš izgled važniji nego ikada. Ali činjenica je i da je u našem ubrzanom svetu sve teže naći vremena za sebe, uključujući i šminku. Mnogi ljudi kupuju da bi nadoknadili vreme utrošeno na farbanje lica, ali sami proizvodi ne čine čuda; morate naučiti trikove i tehnike pomoću kojih zaista možemo istaći lepotu svojstvenu našem licu.

Uz malo truda i vežbanja šminku za svaki dan možete napraviti vešto baš kao i svaki porfesionalac. Važno je samo da poznajete prave tehnike i da ih uvežbate. Verujte, ono vreme koje uložite u praksu vratiće vam se višestruko. Ne samo što ćete izgledati odlično, nego će vam porasti i samopouzdanje.

Ovo su „profesionalni“ trikovi da usavršite svoju šminku!

Trikovi zbog kojih šminka izgleda profesionalno

Oči

Nakon nanošenja šminke na oči, obavezno se vratite području oko spoljašnjeg suznog kanala. Ova oblast obično ima drugačiju nijansu tena nego ostatak očiju i važno je da šminku na ovom mestu ujednačite i „zategnete“. Izgled će odmah biti uredniji, a lice svežije.

Lice

Ne zaboravite da koristite rumenilo! Nanesite rumenilo na liniju između ugla usana i spoljašnjeg ugla oka, naravno uz pomoć četkice za rumenilo. Izaberite klasičnu nijansu ruže, ova boja će na svakoj ženi izgledati dobro. Naravno – ne preterujte.

Usta

Pre upotrebe karmina, ne zaboravite da nacrtate oblik usana olovkom. Počinje se od Amorovog luka, gde je najvažnije stvoriti simetriju. Paralelno, pratite oblik usana tik iznad vidljive prirodne ivice, tako usne izgledaju punije. Nakon popunjavanja olovkom, ponovo upotrebite prajmer kao negativnu konturu da bi vaše linije bile još jasnije! Najprecizniji način rada podrazumeva korišćenje male i pljosnate četkice za korektor.

Srećno sa vežbanjem!

in.in.rs/PressSerbia/Lepota&Zdravlje

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *