24/06/2024

Dvojica maloletnika koji se sumnjiče za prebijanje Đ. M, rođenog brata ministra u Vladi Bosne i Hercegovine Vojina Mijatovića u parku na Voždovcu identifikovana su, a jedan od osumnjičenih je (16) uhapšen, potvrđeno je za “Blic”.

Kako je preneo Kurir, počelo je saslušanje maloletnika u Višem sudu u Beogradu. 

Osumnjičenom maloletniku, kako mediji prenose, na teret se stavlja teško ubistvo.

Kako je potvrđeno maloletnici se sumnjiče da su Mijatoviću koji je nekoliko sati kasnije preminuo, zadali nekoliko udaraca u glavu.

Za drugim osumnjičenim se intenzivno traga.

Šest udaraca u glavu, epi napad i infarkt

Prema nezvaničnim saznanjima, Mijatović je dobio šest udaraca u glavu od kojih je jedan bio u predelu slepočnice.

“Taj udarac je doveo do pucanja lobanje od kojih je Mijatović dobio epi napad i infarkt”, kaže naš izvor.

Kako objašnjava izvor “Blica”, nakon što rezultati obdukcije budu dostavljeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, biće naloženo sudsko medicinsko veštačenje koje će utvrditi na koji način je preminuli zadobio kobne povrede.

“Huligani su dečaku koji ima desetak godina uzeli loptu i šutnuli je. Dečak je otišao kod oca i požalio se, nakon čega je Mijatović sišao i rekao im da ostave dečaka na miru. Tad su se huligani zaleteli i krenuli da ga neprestano udaraju. Skakali su mu po glavi. Šutirali ga. Od toga mu je naprsla lobanja. Hteli su i da ga zapale bakljom”, kaže poznatnik Mijatovića.

Kako kaže, Mijatović nije bolovao od epilepsije, već je epi napad dobio od povreda glave.

“Nikad mrava ne bi zgazio. Dobar čovek je bio, brižan. Imao je dvoje dece”, kaže Mijatovićev poznanik.

Deca se žalila na dvojicu huligana

Do sukoba je došlo, kako je ispričao Ivica Dačić ministar policije, a prema rečima supruge preminulog, nakon što su se njihova deca žalila da dvojica koja su pretukla preminulog čoveka nisu mališanima hteli da vrate loptu.

“Otac je izašao, čula se neka galama i kada je žena izašla saznala je da je imao sukob sa dvojicom mladića. Odvezen je u Urgentni centar gde je i preminuo. Uzrok smrti se utvrđuje”, kaže Dačić.

in.in.rs/B92

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *