14/06/2024

Mišo Pamučina iz Javne ustanove “Ekologija i bezbjednost” Trebinje u nedelju, u kasnim popodnevnim satima, napravio je pravi podvig.

Isterao je iz automobila „golf“ zmiju otrovnicu, koju je vlasnik automobila, otvorivši vrata, našao na sedištu, piše banjaluka.net.

Vlasnik je automobil, prema tvrdnjama komšija, parkirao između stambenih zgrada u Trebinju, a prethodno je, navodno, stigao sa sela, pa se pretpostavlja da je zmija tako i ušla. Srećom nije ga ugrizla, ali, s obzirom na to da ju je otvaranje vrata uplašilo, ona je pobegla ispod sedišta i nije se dala isterati, prenosi Srpskainfo.

– Potom smo se setili da pozovemo nadležne iz ‘Ekologije’ i da zmiju jedino dimom možemo isterati napolje, tako da smo u staroj posudi zapalili karton i najlon, dodali je Miši Pamučini iz ove firme kada je stigao, a koji to inače radi. On je zmiju dimom isterao napolje i uhvatio specijalnom hvataljkom – ispričali su meštani Gorice.

Zanimljivo je da je Pamučina, odmah nakon hvatanja zmije, otišao na drugu intervenciju uništavanja gnezda stršljenova i da nijednu svoju intervenciju ne naplaćuje ni on, niti ustanova “Ekologija i bezbjednost”.

Pamučina je nedavno ispričao da je u ovoj godini ulovio petnaestak zmija, što je mnogo manje u odnosu na prethodne godine, ali je samo u poslednja dva meseca uništio više od stotinu gnezda stršljenova i osa.

Za hvatanje zmija su u “Ekologiji i bezbjednosti” nabavili specijalnu hvataljku, jer Mišo zmije ne ubija, već ih samo uhvati iza vrata i tako prebacuje u posude u kojim ih transportuje do opustelih mesta i kamenjara i tamo ih pusti.

(Kuriri.rs/banjaluka.net)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *