15/07/2024

Istraživanja su više puta pokazala da žene prednost daju muškarcima koji su relativno viši od njih.

Muškarci se ponekad maksimalno trude da održavaju higijenu, pronađu dužinu brade koju žene vole i usavrše prilaženje, ali zapravo iza svega toga se krije nauka koja može dati odgovor zašto neke ljude privlačite ili ne privlačite. A visina tu ima značajan uticaj.

Magična brojka partnera

Istraživači sa Univerziteta Chapman sproveli su anketu među 60.058 heteroseksualnih žena i muškaraca, pitajući ih koliko su seksualnih partnera imali i kolika im je težina i visina, u pokušaju da odrede tip tela koji ima najviše seksualnih odnosa, piše Your Tango.

Naučnici su u nedavnom istraživanju uključili muškarce i žene između 30 i 44 godine, i otkrili da je prosečan broj ljudi s kojima su spavali bio je 8. Za muškarce koji su bili niži od proseka, njihov srednji broj bio je 5, dok je za muškarce koji su bili vrlo visoki, broj žena s kojima su spavali bio 10. Međutim, istraživači su primetili da ti brojevi nisu tako drastično različiti kao što su mislili da će biti.

„Ova otkrića potvrđuju da je visina relevantna što se tiče odabira partnera za seks. Međutim, relativno ograničenu varijaciju u broju seksualnih partnera za muškarce u većem delu kontinuuma visine teško je objasniti“, rekao je Dejvid Frederik, docent psihologije na Univerzitetu Chapman i glavni autor studije.

Moguće je da za većinu žena postoji određeni minimalni prag visine, nakon kojeg će smatrati muškarca potencijalnim seksualnim partnerom pa će tako muškarci iznad te visine imati sličan broj seksualnih partnera.

„Gledajući indeks telesne mase, muškarci koji su bili tačno u sredini, imali su najviše seksualnih partnera dok su muškarci s viškom kilograma bili nešto malo iza njih. Muškarci koji izgledaju nešto veće, moćnije ili koji su atletski građeni, prijavljuju više seksualnih iskustava od drugih muškaraca“, dodao je dr. Frederik, a prenosi Večernji.

Dakle, dok visina i težina zapravo čine razliku kada je reč o tome koliko će muškaraca imati seksualnih iskustava, studija pokazuje da to nije sve. Muškarac s dobrim karakterom takođe će daleko dogurati. Ženama ništa nije više seksi od muškarca koji je zabavan, koji ima dobar smisao za humor, ali i koji zna da kuva.

A za vas momke koji ste iznad proseka po visini ili u sredini kada je u pitanju BMI, nemojte se oslanjati samo na ove karakteristike. Negovano lice i lepa košulja mogu vas odvesti mnogo dalje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *