x
Ova web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Korištenjem naše web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Breskvica na meti bizarnih kritika zbog pesme na PZE: Povezuju je sa Hitlerom, etničkim čišćenjem, a usledile su i reakcije iz Hrvatske - IN PORTAL SRBIJA

Breskvica na meti bizarnih kritika zbog pesme na PZE: Povezuju je sa Hitlerom, etničkim čišćenjem, a usledile su i reakcije iz Hrvatske

Pevačica Anđela Ignjatović Breskvica boriće za na PZE 2024 pesmo “Orlovo gnezdo”.

Pesma „Orlovo gnezdo“, kojom se Anđela Ignjatović Breskvica bori da predstavlja Srbiju na Evroviziji, izazvala je burne i suprotstavljene reakcije na društvenim mrežama, a pojedinci su otišli toliko daleko da su naziv njene numere doveli u vezu i s Hitlerom.

Breskvica će se na „Pesmi za Evroviziju“ predstaviti numerom „Gnezdo orlovo“, koju je nekolicina na društvenoj mreži X iskritikovala.

Nakon što je pesma objavljena, veći je deo onih koji hvale numeru – „Iskreno, meni je ovo super, iako je ne gotivim“ – jedan je od komentara.

Osim domaće publike, na društvenoj mreži X je osvanuo komentar korisnika koji se potpisuje kao „Vin“, a uz ime mu stoji i zastava Albanije. On je na pomenutoj mreži izneo svoje tumačenje pesme „Gnezdo orlovo“, čiji su stihovi:

„Oblak sivi sakri nebo, crne ptice ponovo. Grmi, seva, pada grad i ruši gnezdo orlovo. Tata kaže mаlom orlu: ‘Biće, sine, gotovo. Otići će crne ptice, vedro biće ponovo'“, a ovo je sporno tumačenje:
„Poslednja rečenica, prema mom mišljenju, u potpunosti pojašnjava nameru ove pesme. To znači da će Albanci ‘nestati’ s Kosova i da će Srbi u potpunosti imati kontrolu nad teritorijom. To znači legitimisanje masakra i etničkog čišćenja nad Albancima na Kosovu“, između ostalog je napisao on.
„Breskvica ima genocidnu pesmu“, „Jeftino skupljanje glasova“, „Čak i da prođe, Eurosong neće dozvoliti takvu pesmu“, „Strava i užas“, neki su od komentara. Drugi korisnik „X“-a je otišao toliko daleko da je objavio da se Hitlerov letnjikovac zvao „Orlovo gnezdo“ i da je zbog toga Breskvičina pesma problematična.

Breskvica je i na TikToku dobila pregršt podrške upravo iz Hrvatske. Uz stihove pesme, tiktokeri iz susedstva pisali su sledeće: „Kao Hrvatica od srca želim ovoj devojci da pokori Evropu!“ „Gnezdo orlovo sačuvaće srpsko Kosovo“, „Hrvatica sam, ali Kosovo je srpsko, bilo i biće“, „Do pobede braćoooo“, „Prelepa pesma, ljubomorni nek od**bu“, prenosi Mondo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *