14/06/2024

BRITANSKO utočište za divlje životinje pre nekoliko godina je bilo prinuđeno da odvoji pet papagaja jer nisu prestajali da psuju posetioce. Međutim, u Parku divljih životinja Linkolnšir sada postoji još veći problem – čak osam ptica izgovara ružne reči.

Svojevremeno su čuvari otkrili da su ptice ohrabrivale jedna drugu da nastave sa psovkama te da su iz tog razloga morale da budu premeštene iz glavnog spoljnog kaveza za ptice.

Papagaji Bili, Erik, Tajson, DŽejd i Elsi bili su uklonjeni iz glavne volijere zbog svog ponašanja, prenosio je svojevremeno Asošiejted pres. Oni su se u avgustu 2000. godine pridružili koloniji od 200 afričkih sivih papagaja Centra za divlje životinje Linkolnšir. Zajedno su stavljeni u karantin, ali su brzo iznenadili osoblje svojim nestašnim jezikom.  

– Uglavnom smo navikli da papagaji psuju, ali nikada nismo imali pet u isto vreme – rekao je izvršni direktor centra Stiv Nikols za AP pre nekoliko godina. 

– Većina papagaja se smiri napolju, ali iz nekog razloga ovih pet uživa u tome.

Prema Nikolsovim rečima, niko od posetilaca zoološkog vrta se nije požalio na papagaje, a većini su bili zabavni. 

– Kada papagaj kaže čoveku da “od*ebe” to zabavlja ljude – rekao je on.

Ipak, čuvari su smatrali da bi bilo najbolje da ih drže podalje od dece. Oni su bili razdvojeni i premešteni u različite oblasti Centra za divlje životinje kako ne bi bili u stanju da provociraju jedni druge. 

– Sa petorkom, jedan bi psovao, a drugi bi se smejali i to bi se nastavilo – rekao je on. 

Međutim, zaposleni u centru su sada osmislili novi plan koji može biti veoma rizičan. 

in.in.rs/NPORTAL

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *