23/05/2024

CRVENA zvezda u vanrednom kolu gostuje Spartaku u Subotici u sredu od 18.45, a pred ovaj meč se oglasio i trener Milojević. 

On je rekao da je stanje u ekipi “solidno”, ali da će Zvezda izaći u veoma jakoj postavi. 

“Zdravstveno stanje u ekipi je solidno, imamo nekih manjih problema, ali ne nešto zbog čega bi trebali da budemo zabrinuti, jer imamo veliku grupu igrača koji su orni da igraju, tako da mislim da možemo da sastavimo konkurentnu i jaku ekipu”, rekao je Milojević. 

Utakmica protiv ekipe Mladosti GAT je dokazala da Zvezda ima slabosti.

Ne bih rekao da kritikujem ekipu, uvek branim svoje igrače i uvek sam iza njih. Mogu da zamerim nekad samo kada odnos nije na sto posto, sve ostale greške, ako se prati sam ja pokrivao i preuzimao rizik na sebe, tako će biti i sada. Mislim da je odnos protiv Mladosti bio odličan. Nije lako dva puta se vratiti, možda je to bilo atipično za utakmicu na Marakani, da dva puta gubimo, ali to je fudbal i razlog zbog kog ljudi dolaze, da vide puno golova. Na prethodnoj utakmici su videli šest i četiri naša, mogli su uz malo sreće da uživaju i u više golova. Osim perioda od 20. do 40. minuta, zadovoljan sam prethodnim duelom, kao i reakcijom igrača na negativan rezultat, što je jako bitno.”

Aleksandar Katai je na gol od svog 100. u dresu Crvene zvezde. 

“Gledajući njegovu statistiku u poslednjih nekoliko godina, od kada se vratio u Crvenu zvezdu to je zaista impresivno. Nema puno igrača koji to mogu, s tim što isto odgovorno tvrdim da njemu prija da igra u Crvenoj zvezdi i drugim igračima koji igraju sa njim prija da on bude tu, takođe su spremni da odrade neki posao za njega, tako da mislim da je jako bitan, ali u svakom slučaju bez svojih saigrača ne bi imao brojke koje danas ima”, istakao je Milojević. 

Izdvojio je par igrača Spartaka iz Subotice. 

“Svakako da imaju par kvalitetnijih pojedinaca Srećkovića, Krstića, kao i Šimuru, radi se o igraču koji može da napravi dosta problema i mislim da su u rasponu da nađu stabilnost. Imaju novog trenera koji je poznat po stabilnim rezultatima svuda gde je radio i mislim da je njima glavni cilj da se zadrže u eliti. Neće nam biti lako u Subotici, kao što nikada nije bilo, ali mislim da ako pružimo našu kvalitetnu predstavu možemo da očekujemo dobar rezultat”, rekao je Milojević. 

Spartak je odigrao nekoliko veoma dobrih utakmica protiv vodećih ekipa lige, pa je očigledno da su motivisaniji protiv najjačih ekipa. 

“Svako se motiviše više protiv najboljih protivnika u ligi, kao što su pomenuti timovi. Nemamo od toga puno koristi, sem da vidimo na koji način su postizali golove. Došao je i drugi trener, mogli smo da vidimo i druge principe koje sad imaju, u to sam se uverio na utakmici protiv Radničkog iz Kragujevca. Mislim da će biti totalno drugačiji meč, treba samo da gledamo nas i budemo pravi, ukoliko se bude sve tako odvijalo dobićemo utakmicu”, rekao je on. 

Posebno će u Crvenoj zvezdi obratiti pažnju na mladog igrača koji je upravo član crveno-belih, ali na pozajmici u Spartaku – Petra Stanića. 

“Može da nam predstavlja problem, reč je o tehnički nadarenom igraču, ima dobru završnicu i šut, to je nešto na šta moramo da obratimo pažnju. Moramo da vodimo računa o svakom igraču i celoj ekipi Spartaka, kao što se za svaku utakmicu pripremamo, to ćemo učiniti i ovog puta”, rekao je on. 

Imajući u vidu da je Zvezda veoma blizu osvajanja titule i da praktično niko ne može da je ugrozi, jasno je da motivisanost igrača ne može da bude 100%. Otuda i novi problemi za Milojevića. 

“Pre svega je problem kako da zadržim motivisanost igrača. Nije lako, ali bolje je da imamo veliku prednost i da se borimo sa tim stvarima nego da imamo veliki minus, pa da se borimo kako da stignemo protivnika. Mislim da igrači Crvene zvezde, moraju da imaju odgovornost i obavezu da u svaki meč uđu sa sto posto, to je jedino što od njih tražim, kao i da motivacija mora da bude individualno unutrašnja, a i naravno timska, tačnije ciljeve koje smo postavili moramo da ostvarimo do samog kraja sezone”, rekao je trener Miloš Milojević. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *