15/07/2024

BRANKO Kockica bio je heroj detinjstva mnogim generacijama koje su pratile dečji program “Kocka, kocka, kockica”, a sada je progovorio o mališanima i o tome kako gleda na njihovo odrastanje u današnjem vremenu.

Branko Kockica poznat je po stvaranju raznolikog sadržaja za naše najmlađe, a sada je otkrio i koliko je stvaralaštvo za decu zapostavljeno.

Foto: reprint TV Novosti

– Oduvek su u Beogradu bila samo tri pozorišta za decu. U principu sve što je za decu, osim što su cipele i igračke veoma skupe, na margini je i manje važno. Ne samo pozorište nego i pesnici i knjige. Rat je pokazao da deca moraju da se vaspitaju malo bolje, rekao je on.

Bio je upitan o nedavnom masakru u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, a na pitanje šta nas je ta tragedija naučila, odgovorio je:

– Užas nad užasima, ali tome ne želim da govorim.

Branko je zatim dao savet kako deci tako i njihovim roditeljima.

– Pozorište je jedino sigurno mesto koje okuplja decu jer tu nema mobilnog telefona. Televiziju gledate sami i tu nema druženja, a mi kažemo: “Bila je danas baš dobra publika.” Deca vide svog omiljenog glumca uživo, a ne preko tableta i ekrana mobilnih telefona, rekao je Branko Kockica.

in.in.rs/KURIR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *