15/07/2024

Ugostiteljski objekat „Klub Zmajevo srce“ u Turalibegovoj ulici u Tuzli u kojem su radno angažovane osobe sa Down sindromom i drugim invaliditetima blizu je zatvaranja.

Razlog tome je veoma mali broj posjetitelja.

“Naš jedini gost u Klubu danas, naša Edima Efendić Džinić. Jučer nismo imali ni jednog gosta. Generalno, naši prometi ne prelaze 20 KM. Hvala svima koji ste bili uz nas tokom godinu dana. Naš Upravni odbor najozbiljnije razmišlja da od 1. jula zatvorimo svoja vrata zauvijek jer sve gubi smisao”, naveli su iz Kluba.

Podsjećamo, Klub ” Zmajevo srce” počeo je sa radom u maju ove godine te je angažovano sedam osoba sa invaliditetom, a najviše osobe sa Downovim sindromom.

Iz Kluba navode i da su samo zahvaljujući podršci osvnovnih škola, obdaništa i fakulteta, pojedinim udruženjima i pojedincima uspijevali opstati nadajući se da će biti bolje.

“Sebi smo na kraju uspjeli objasniti da je podrška preko društvenih mreža jedino što ćemo dobiti. Podrške u stvarnom životu nema. Sve u svemu, ovo je bio najljepši dio naših života i radovali smo se svakom gostu. Jer nama gost znači više nego je to u običnom kafiću”, zaključili su.

in.in.rs/TUZLALIVE

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *