x
Ova web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Korištenjem naše web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Dobar dan, pokažite mi vaš smartfon: Nakon vozačke, uvode i digitalnu saobraćajnu dozvolu - IN PORTAL SRBIJA

Dobar dan, pokažite mi vaš smartfon: Nakon vozačke, uvode i digitalnu saobraćajnu dozvolu

Umesto klasičnih dozvola, dovoljno je da sa sobom imate pametni telefon.

Saobraćajna dozvola je često izvor problema. Ako jedan automobil vozi više ljudi, mora se prenositi iz ruke u ruku, jer ako se ostavi u automobilu postoji rizik da osiguranje ne isplati štetu u slučaju krađe vozila. Međutim, Austrijanci su na taj problem stavili tačku.

Uz aplikaciju ePasports, građani Austrije sada mogu jednostavno, bezbedno i digitalno prikazati podatke iz saobraćajne dozvole motornog vozila registrovanog na njihovo ime u Austriji na svom pametnom telefonu. Na taj način možete dokazati izvršnoj vlasti da je vaše vozilo uredno registrovano u toj zemlji.

Nakon zaustavljanja od strane saobraćajca, generišete QR kod putem smartfona koji važi ograničeno vreme. Osoba koja kontroliše vašu dozvolu zatim skenira ovaj QR kod i može da proveri sve potrebne informacije na svom uređaju.

Digitalni sertifikat o registraciji vozila u Austriji može da se koristi zajedno sa digitalnom vozačkom dozvolom ili samostalno.

in.in.rs/B92 ( b92.net ) – NĆ

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *