14/06/2024

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će država pomoći Zoranu Ninkoviću iz Novog Sada čija ćerka prodaje krofne kako bi prikupila sredstva za njegovo lečenje.

On je izgubio vid 2016. godine i trenutno se suočava s opasnom zdravstvenom situacijom uzrokovanom simpatičkom oftalmijom i panuveitisom, dok njegova ćerka Nina prodaje krofne kako bi prikupila sredstva za lečenje svog oca.

Ministar Mali je rekao da se ti ljudi nisu obratili državnim institucijama za pomoć, ali dodaje da će im država pomoći jer novca ima.

FOTO: RINA/PRIVATNA ARHIVA

– Nije pitanje pomoći, novca ima pomoći ćemo. Zamolio sam ministarku zdravlja da stupe sa njima u kontakt i da vidimo kako možemo da pomognemo. Država će kao i uvek pomoći i njemu – rekao je Mali.

Mama Nataša je objasnila je ranije kako je potekla cela ideja.

“Naša Nina je završila peti razred i otkad je na raspustu, rešila je da ne sedi kući nego da na neki način pomogne porodici. Zoran je usled teškog očnog oboljenja ostao bez jednog oka, a i drugo oko je u velikoj opasnosti. Osim što može u potpunosti da oslepi i život bi mu mogao biti ugrožen. Postoji spas, ali u Moskvi. Nažalost, lečenje je veoma skupo”, istakla je Nataša.

in.in.rs/PINK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *