16/07/2024

Mnogi smatraju da je ovo najromantičnije mesto na svetu – evo gde se nalazi “Put ljubavi”, prirodni dar na kojem more ljubi nebo!

Često nam nije lako da šapnemo voljenoj osobi “volim te”, otvorimo dušu i pustimo da se emocije izliju. Ali postoje mesta na svetu koja to u nama bude – mesta na kojem se ljubav oseća u vazduhu, a romantika nas podseća da smo zbog ljubavi spremni da preokrenemo ceo svet.

Baš takvo mesto je Via dell’Amore, odnosno “Put ljubavi”, pešačka staza od 121 km koja vijugavo prolazi kroz pet italijanskih sela koja čine ČinkveTere, područje koje je pod zapštitom UNESCO-a.

Put ili staza ljubavi zatvorena je nakon klizišta 2012. godine, ali nakon dužeg renoviranja prva deonica je ponovo otvorena za posetioce do 30. septembra. Cela staza će se ponovo otvoriti u julu 2024. godine.

Ovo mesto mnogi nazivaju najromantičnijim predelom na svetu, jer šetnja stazom koju grli more sa božanstvenim pogledom na plavetnilo koje se spaja sa nebom, zaista je nešto zadivljujuće. Ovde su zalasciSunca pravi spektakl i podsećaju nas koliko su u životu važne male svakodnevne stvari, a zapravo velike, kao i koliko treba da budemo zahvalni što se Sunce svakog dana ponovo rađa.

Na stazi ljubavi postoji mesto na kojem parovi kače katance sa imenima i porukama ljubavi kako bi njihova romansa zauvek trajala i bila zaštićena od svega što nije ljubav. Postoje mesta koja su označena statuama poljupca, a verujemo da su se na “putu ljubavi” sigurno dogodile neke od najlepših romantičnihpriča, prosidbi, prvih poljubaca, a možda i ljubavnih pesama.

Ovo područje je pod zaštitom i važno ga je zaštiti od velikog broja turista, a “Putu ljubavi” se sada može pristupiti isključivo sa vodičem uz ulaznicu koja košta oko 5 evra. Duž rute postoje kontrolni punktovi za šetače da kupe Činkve Tere karticu za dalju šetnju koja vam omogućava da koristite sadržaje u parku – košta 7,50 € za dan i 14,50 € za dva dana. Takođe, možete kupiti karticu koja vam omogućava pristup planinarskim stazama i neograničeno putovanje vozom kroz trasu. Cena je 18,20 evra za jedan dan, 33 evra za dva dana i 47 evra za tri dana.

in.in.rs/SENSA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *