26/05/2024

One koje vam dobro stoje napred su vam možda široke pozadi ili imaju kraće nogavice nego što bi trebalo.

Farmerke su sastavni deo gotovo svakog garderobera, ali nije lako pronaći par koji vam savršeno pristaje. Najvažnije je da se osećate dobro u onome što nosite”, rekla je Elizabet Dejvi, stručnjak za teksas za Huff Post

Dizajneri se slažu da dobro pristajanje generalno znači da možete udobno da sedite i krećete se, a da se farmerke ne podižu, spuštaju ili ograničavaju kretanje. Objašnjava da farmerke koje dobro pristaju “dobro se obrubljuju oko struka bez potrebe za kaišem da bi se držale gore, pružaju udobnost i pokretljivost bez preteranog zatezanja ili vrećastosti i laskaju vašem telu u skladu sa predviđenim stilom i krojem”. 

Vodite se merama, a ne veličinom

Proizvođači teksasa ne koriste standardne veličine, što može otežati kupovinu farmerki”, rekao je Dejvi. Čak i kada je u pitanju isti brend, ista veličina može se drugačije uklapati u različit stil. 

Zato je uvek bolja opcija da obratite pažnju na tabelu veličina proizvođača. 

Ne postoji jedna oblik tela, pa je nemoguće da proizvođači naprave jednostavnu listu veličina koja će moći da se primenjuje na sve. Međutim, traženje stilova kreiranih za vaš tip tela, može pomoći. 

Takođe je neophodno obratiti pažnju na to kako vam pristaje zadnji deo farmerki. 

“Nikada ne bi trebalo da bude praznina u pojasu. Ako se sagnete i postoji velika praznina, onda vam te farmerke ne odgovaraju”, objašnjava dizajner.

in.in.rs/Magazin Novosti/K.LJ.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *