14/06/2024

Od danas će Tržišnoj inspekciji biti obezbeđeno 37 novih automobila koji će omogućiti da inspektori budu prisutniji na terenu cele Srbije i efikasniji u borbi protiv sive ekonomije i zaštite prava potrošača, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović, nakon dodele ključeva novih automobila za Tržišnu inspekciju Ministarstva trgovine.

„Na početku svog mandata kao Ministar trgovine obećao sam snažnu podršku u jačanju tehničkih i ljudskih kapaciteta Tržišne inspekcije, a kako bi ova služba bila efikasnija u radu sa ciljem stvaranja jednakih uslova za poslovanje za sve. Srećan sam što danas vidim da će naši inspektori raditi u boljim uslovima, a ovo je samo pokazatelj o brizi koju Ministarstvo trgovine ima prema ovom inspekcijskom organu, a čija je osnovna funkcija da bude nosilac u borbi protiv sive ekonomije. Svaki uloženi dinar u inspekciju višestruko se vraća kroz budžetske prihode. Ovo je samo početak ovakvog ulaganja jer je za ovu godinu planirana nabavka još oko 30 motornih vozila, a sve sa ciljema obezbeđivanja bržeg i efikasnijeg reagovanja na izazove u oblasti trgovine i zaštite potrošača širom zemlje“, izjavio je ministar Tomislav Momirović.

Ministar Momirović je istakao da briga o ovom inspekcijskom organu ne podrazumeva samo ulaganje u tehničku opremljenost, već osnovni pravac jačanja Tržišne inspekcije predstavlja zapravo „investiciju“ u ljudske kapacitete i dodao „odlučni smo da obezbedimo adekvatne resurse i podršku za rad naših inspekcijskih organa kako bismo osigurali poštovanje propisa i zaštitili interese naših građana i privrede“.

“Na osnovu konkursa započetog u 2023. godini, a okončanog početkom ove godine u radni odnos primljeno je 24 novih inspektora, te su planirana i dalja zapošljavanja zbog sve obimnijeg i kompleksnijeg posla koji Tržišna inspekcija sprovodi naročito sa aspekta usaglašenosti i bezbednosti proizvoda, suzbijanja trgovine krivotvorenim proizvodima, a što su i trendovi koji prate evropsku regulativu i evropska tržišta“, rekao je Momirović.

in.in.rs/MINISTARSTVO UNUTRAŠNJE I SPOLJNE TRGOVINE

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *