14/06/2024

”Dva ranca beg iz kanca”

Ukoliko ste se pitali koje su to top tri svetske destinacije koje su najjeftinije, a pružaju raznolik sadržaj i pregršt predivnih mesta za putovanje i uživanje, dobru klopu i razonodu, odgovor na ovo pitanje ima par, koji je na društvenim mrežama poznat kao „Dva ranca beg iz kanca“.

Prema rečima Ivane i Gorana, oni su u prilikom selekcije gledali cene hrane, prevoza, naravno i smeštaja, pa su uporedili destinacije, a nikada ne biste pomisli da su ove države neverovatno jeftine.

– Ovo su 3 najjeftinije države koje smo do sada obišli. Gledamo cenu hrane, pića, prevoza po i između gradova, kao i smeštaja i na osnovu toga upoređujemo. Bilo je još njih, ali ove tri izdvajamo kao naj – navode Goran i Ivana u svojoj najnovijoj objavi.

@dvarancabegizkanca Ovo su 3 najjeftinije države koje smo posetili. Gledamo cenu hrane, pića, prevoz po i između gradova, kao i smeštaja i na osnovu toga upoređujemo. Na prvom mestu je Vijetnam, druga država je Pakistan, a treća je Uzbekistan. . . #dvarancabegizkanca #putovanja #tiktokputovanja #tiktoktravel #jeftinaputovanja #povoljnaputovanja #vijetnam #uzbekistan #pakistan ♬ original sound – DvaRancaBegIzKanca

– Na prvom mestu je Vijetnam, gde smo bukvalno mesec dana živeli, hranili se, izašli nekoliko puta, išli na četiri ekskurzije, u muzeje, bili u hotelima, hostelima, gostinskim kućama, išli busevima između gradova i za ceo mesec sve ukupno potrošili 830 evra za nas dvoje – objašnjavaju Babići.

@dvarancabegizkanca Hrana po Vijetnamu je bila preukusna, a smešno jeftina. Najjeftiniji obrok u restoranu smo platili 0,6€ po osobi, a tu je bilo razno povrće, pirinač, supa i spring rolls #vijetnam #putovanjevlog #tiktokputovanja ♬ original sound – DvaRancaBegIzKanca

– Druga država je Pakistan, prilično je povoljno bilo sve, ali najčudnije ljudima bude kada im kažemo da smo platili vožnju taksijem od 700 kilometara samo 80 evra. Smeštaj je takođe prilično jeftin, a platili smo ga 10 evra ukupno za nas dvoje. Pored svega toga osećali smo se jako bezbedno, što je sigurno svima na prvom mestu – napominju njih dvoje.

– Treći je najsvežiji put sa ove liste je Uzbekistan i ako nas pratite od ove godine verovatno ste upoznati sa tim objavama. Tu smo jeli za 2 evra u restoranima i plaćali najjeftiniji gradski prevoz, samo 0,12 evra za metro i bus. Najskuplje od svega su bile ulaznice za neku od atrakcija, a ni jedna nije prešla cenu do 4 evra – zaključio je ovaj avanturustički par.

Inače, Ivana i Goran su bračni par iz Novog Sada, koji su pre nekoliko godina došli na ideju da kupe stari kombi koji su pruredili u pokretni životni prostor od 6 kvadrata u kome se nalazi apsolutno sve što im je potrebno i redovno njime krstare svetom.

Za kratko vreme veoma su postali popularni na društvenim mrežama, te ih tako na Instagramu prati blizu 130 hiljada ljudi, a kako kažu, svima je u početku bila čudna njihova odluka, ali su brzo “oguglali” i sad ih svi pitaju za savete koja je destinacija najbolja i kako da se spakuju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *