14/06/2024

Ukoliko spadate u grupu ljudi koja ima mučnine tokom vožnje, ovo mogu biti veoma korisni saveti za vas

Mnogi od nas ne podnose putovanja baš najbolje, bilo koje prevozno sredstvo da odaberemo. Mučnina, vrtoglavica i povraćanje samo su neki od problema sa kojima se susrećemo kada krenemo na put. Ako planirate put, zapamtite neki od ovih prirodnih trikova koji vam mogu pomoći da ga lakše podnesete.

Pre polaska

Pre polaska ne jedite tešku hranu i ne čitajte dok putujete. Ukoliko putujete avionom, birajte pri kupovini karata, ako je moguće, sedišta u sredini aviona, a ukoliko je u pitanju brod, trebaju vam kabine koje su smeštene duboko i u sredini broda. Izbegavajte jake parfeme i obezbedite izvor svežeg vazduha.

Đumbir

Ako osetite da vam je muka i da vam se vrti, probajte da olakšate sebi sa đumbirom. Popijte dve kapsule đumbira sa vodom jer ova biljka upija kiseline u stomaku i sprečava osećaj mučnine. Pomoći će vam i ukoliko uzimate sok od đumbira ili čaj.

Maslinke i limun

Maslinke i limun mogu biti od pomoći. Pojedite nekoliko maslinki pred putovanje. One sadrže tanin i prirodno smanjuju pojačano lučenje pljuvačke. Ako maslinke ne pomažu, uzmite limun.

Narežite ga na kriške i stavite ih u plastičnu vrećicu. Povremeno grickajte i sisajte kriške limuna da biste ublažili simptome mučnine. Uz to, može vam pomoći i grickanje suvih krekera.

Moć nane

Tokom putovanja protiv mučnine mogu da vam pomognu i bombone od mentola.

Pravo vreme

Izaberite pravo vreme za putovanje. Noću je najpogodnije, a ako već morate putovati danju, sedite na prednje sedište i fokusirajte pogled ispred sebe. Trudite se da budete mirni. Nekim ljudima je bolje kada voze nego da sede kao suvozači.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *