23/05/2024

“Sanjala sam da imam seks sa svojom majkom. Užasno sam se osećala, bila sam u fazonu da treba da idem kod psihijatra, da se lečim”, pričala mi je prijateljica, koju sam samo sat vremena ranije predstavila kao “najnormalniju osobu na svetu”. Da, i “najnormalnije osobe” imaju bizarne snove o seksu.

„Onda sam u nekom sanovniku pročitala da seks zapravo znači da prema toj osobi imaš veliko poštovanje, pa sam se malo smirila“, klimnula je glavom, a onda prešla na neki drugi san koji je više imao veze sa njenim novim ljubavnim partnerom… Svi sanjamo seksi snove i svi su jedinstveni, povezani sa individualnom realnošću, iskustvom i emocijama. Ponekad su oni tek refleksija nove strastvene ljubavne veze, ponekad njihovo značenje treba tražiti po drugim, mračnijim ćoškovima podsvesti. Možda vam tumačenja iz sanovnika ukažu na pravac. Mada ih, naravno, treba s rezervom uzimati, uvek je zanimljivo kako su se tradicionalno objašnjavali snovi o kojima i danas crvenimo dok pričamo.

Na sajtu Sanovnik.org, ističe se da je san u kojem vodite ljubav sa nekim zapravo jedan od najčešćih, a da može predstavljati pozitivan, ali i negativan san. Međutim, nije vam nikakvo tumačenje potrebno ako ste sanjali seks s nekom osobom o kojoj dugo maštate, ili seks koji ste nedavno doživeli – to su utisci iz stvarnosti koji su toliko snažni da su se preselili i u prostor snova. S druge strane, „ničim izazvani“ seks snovi tumače se na različite načine, tako da treba dobro da zapamtite s kim, kako, gde… 

Evo nekih manje i više neobičnih seks snova čija smo značenja iskopali u sanovnicima.

Seks sa partnerom

Ako sanjate da imate seks sa svojim emotivnim partnerom/partnerkom, s kojim bi inače trebalo da imate regularne seksualne odnose u stvarnosti, to možda implicira da ste nezadovoljni vezom, da ste od druge strane očekivali više pažnje, ljubavi ili materijalnih sredstava pa se osećate prevareno kada to uporedite sa onim što dobijate.

Seks s nepoznatom osobom

Znate li uopšte osobu s kojom imate seks u snu? Po nekim tumačenjima, kad sanjate da imate ljubavni doživljaj sa nepoznatom osobom, to najavljuje da ćete biti intimni sa nekim ko je loš, kome ćete pripisati osobine koje ne poseduje. Po drugim, ta nepoznata osoba ste vi sami, odnosno neke vaše osobine kojih možda i niste svesni.

Seks sa ljubavnikom/ljubavnicom

Sanjati da imate tajnu ljubavnu aferu ukazuje na to da igrate „opasnu igru“, a u tom kontekstu seks znači uspeh, ostvarenje želje. Ipak, ako ste vi nečiji ljubavnik/ljubavnica, znači da mislite da vas ogovaraju. Kada se u snu ljubite sa tuđim mužem/ženom, to znači da vam ide od ruke sve što započnete, ne samo u emotivnim odnosima, već i na poslovnom planu, u finansijskim odlukama…

Seks sa bivšim

Bivša ljubav znači da još razmišljate o nekim nerazjašnjenim osećanjima. Ako ste u vezi s novom osobom, takav san može biti znak nekih strahova u novoj vezi i/ili oživljavanje osećanja koje ste imali za bivšeg.

Seks sa rodbinom

Ako sanjate seks sa rodbinom, to, po Sanovniku, znači da su neke vaše vrednosti u stvarnosti poremećene.  Incestualni snovi mogu imati razna značenja. Seks s roditeljem može imati veze s time što postajete odrasla osoba ili s time što i sami postajete roditelj. Seks s bilo kojim članom porodice može imati veze s prihvaćanjem, dubokim opraštanjem, čežnjom za bliskošću ili rešavanjem nesuglasica. Ako sanjate da ljubite oca, majku, brata ili sestru na romantičan način, to po nekim tumačenjima najavljuje sramotu koju nećete moći da izbegnete. 

Seks s osobom istog pola

Ako ste strejt, a sanjate seks sa osobom istog pola, san može da znači da prolazite kroz period preispitivanja oko vlastite seksualnosti, ali i da se potajno divite i cenite nekog prijatelja, odnosno prijateljicu. Može da znači i zavist. Obično je reč o vašem samopouzdanju. Ako sanjate strastvene poljupce s osobom istog pola, to može da znači da se potajno uzdržavate od nekih društveno ustaljenih normi morala i etike, ili nekakvu unutrašnju borbu.

Seks sa slavnom ličnosti

Možda je taj san izraz želje da dobijete više pažnje, slavu, bogatstvo, odobravanje ili ojačate društveni status.

Seks sa mnogo starijom ili mnogo mlađom osobom

Sanjati seks sa znatno starijom osobom od sebe može da znači da potajno priželjkujete više iskustva u seksualnom životu i da ste nesigurni na tom polju, dok vam, ako je vaš partner u snu mnogo mlađi, nedostaju dani kad ste bili opušteniji, naivniji i manje proračunati.

Seks sa nevinom osobom

Kada u snu imate ljubavni doživljaj sa nevinom osobom, to označava emotivnu bedu. Verovatno ste bili u vezi sa osobom kojoj niste uzvratili osećanja i sa kojom niste hteli da pravite ozbiljne planove. Osećate krivicu zbog toga.

Seks u kojem se podajete

 Ako ste se u snu nekome podali, to znači da opasnost čeka da pogrešite. Moguće je da neprijatelji pažljivo razmatraju svaku vašu reč i postupak sa ciljem da pronađu nešto što bi vas kompromitovalo. Ukoliko se u snu neko vama podao, to označava odgovornost. Verovatno vam je neko priznao svoja osećanja zbog čega morate da pazite da ga ne povredite.

Seks pun strasti

Ako u snu osećate ljubavnu strast, to je upozorenje da ćete teško izbeći sramotu. Moguće je da ćete poželeti da probate zabranjeno voće zbog čega ćete voditi moralnu bitku sami sa sobom i sa ljudima iz okruženja.

Seks pred publikom

Sanjati da vas neko gleda tokom seksa po Sanovniku je dobra vest. „Ovaj san označava da ćete napokon prebroditi neke komplekse koje imate jako dugo, a koji ne moraju biti vezani za seksualnost i polnost, već i kompleksi vezani za izgled, inteligenciju… S druge strane, ako u snu vi gledate druge kako upražnjavaju seks, može da znači da vas sramežljivost sputava, da seks doživljavate kao tabu temu i da ste propustili mnogo toga što drugi smatraju normalnim“.

Seks na specijalnom mestu

Moderni sanovnici idu i do takvih detalja, pa tako seks na plaži navodno najavljuje srećne trenutke i uzvraćenu ljubav u stvarnosti, seks u automobilu romantično putovanje ili susret sa srodnom dušom… Ako vam je mesto na kojem imate taj seks u snu po nečemu neobično, uključite i njegovo značenje u formulu.

in.in.rs/NOVA/ANA KALABA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *