x
Ova web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Korištenjem naše web stranice slažete se s korištenjem kolačića.
Oglasio se MUP Srbije: Otkriveni detalji hapšenja - IN PORTAL SRBIJA

Oglasio se MUP Srbije: Otkriveni detalji hapšenja

Povodom hapšenja u BiH oglasio se i MUP Srbije saopštenjem.

Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine na osnovu informacija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Uprave za tehniku uhapsila je tri osobe koje se sumnjiče da su putem društvene mreže “Tik Tok” objavile da su povezane sa nestankom devojčice Danke Ilić.

Pripadnici Službe za borbu protiv visoko tehnološkog kriminala identifikovali su IP adresu korisnika naloga sa teritorije Bosne i Hercegovine koji je užvo na Tik Toku izjavio da se devojčica nalazi kod njega u podrumu.

Na osnovu te informacije Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine uhapsila je B.T, Z.T i M.T., obavila pretres i utvrdila da je informacija koju je izneo osumnjičeni lažna.

Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine osumnjičene će u skladu sa zakonom privesti nadležnom tužiocu na dalje postupanje.

Akcija je sprovedena u koordiniaciji Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, NCB Interpola Beograd, Direkcije za koordinaciju policijskih tela Bosne i Hercegovine, NCB Interpola Sarajevo i Federalne Uprave policije Bosne i Hercegovine, koji su pokazali visok stepen profesionalnost i brzo reagovali na informacije dobijene od MUPa Srbije.

in.in.rs/TELEGRAF

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *