16/07/2024

Kada za nekog muškarca mislimo da nije baš tradicionalan Balkanac, onaj koji je po ceo dan ispred televizora i ni prstom ne makne da nešto obavi po kući, obično kažemo da je papučar i da ga žena vrti oko malog prsta. Upravo zato je jedan takav muž odlučio da javno progovori i otkrije zašto on pere i čisti, bez da to supruga od njega zatraži.

Pismo ovog „papučara“, muškarca koji očigledno neizmerno voli i poštuje svoju suprugu, proširilo se društvenim mrežama i oduševilo mnoge. Naravno, kao i u svakoj priči, pojavili su se i kritičari koji smatraju da je ženi mesto za šporetom, a ne njemu.

Ne zna se ko je taj muškarac, niti gde živi, ali njegovo pismo objavljeno je na mnogim portalima.

Evo kako on gleda na svoj odnos sa suprugom.

„Jedan moj prijatelj je došao kod mene na kafu, sedeli smo i pričali o životu…’Odoh na sekundu da operem tanjire koji su ostali u sudoperi’, rekoh mu. Pogledao me kao da sam mu rekao da sam otišao da konstruišem svemirski brod. Rekao mi je, diveći mi se, ali pomalo zbunjeno: ‘Dobro za tebe što pomažeš svojoj ženi, kada ja to uradim, moja žena to ne ceni. Jednog dana sam obrisao pod, ni ‘hvala’.’ Vratio sam se da sednem s njim i objasnim mu da ja ne pomažem svojoj ženi. Mojoj ženi ne treba pomoć, treba joj partner. Ja sam partner u kući i zbog tog partnerstva su podeljeni zadaci, ali se sigurno ne radi o pomoći u kući. Ja ne pomažem svojoj ženi da očisti kuću, radim to zato što i ja živim tu pa moram i ja da je očistim. Ja ne pomažem svojoj ženi u kuvanju, zato što i ja hoću da jedem, moram i ja da skuvam nešto. Ja ne pomažem svojoj ženi da opere posuđe nakon jela, zato što sam i ja koristio to posuđe. Ja ne pomažem svojoj ženi oko dece, zato sto su to i moja deca, a moja je uloga da budem otac i roditelj. Ja ne pomažem svojoj ženi da pegla veš, zato što je to i moj veš i veš moje dece. Ja nisam pomoć u kući, ja sam deo kuće“, objasnio je svom prijatelju.

„A što se tiče cenjenja, pitao sam ga kada joj je poslednji put, nakon što je završila s čišćenjem kuće, pranjem rublja, nakon što je promenila posteljinu na krevetu, okupala decu, skuvala, organizovala i tako dalje, rekao ‘hvala’? Ali ‘hvala’ tipa: ‘Vau! Ženo moja! Fantastična si! ‘ Čini ti se apsurdnim? Izgleda ti čudno? A kada si ti, jednom u 100 godina, očistio pod, očekivao si minimum nagradu za izvrsnost, s puno slave. Zašto? Jesi li ikada razmislio o tome, prijatelju? Možda zato što je, po tebi, sve to njena obaveza? Možda zato što si navikao da se sve to obavi, a da ti ne moraš prstom mrdnuti? Dakle, ceni kao što bi hteo da tebe cene, na isti način i istim intenzitetom. Pruži ruku, ponašaj se kao pravi partner, a ne kao gost koji je došao samo da jede, spava i okupa se…Osećaj se kao kod kuće u svom domu“, pisalo je na kraju pisma, prenosi Mondo.

in.in.rs/KRSTARICA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *