14/06/2024

Razgovori za posao mogu biti vrlo naporni i iscrpljujući, a iako se pitanja koja vam poslodavci postavljaju, često ponavljaju, može delovati kao da nema pravog odgovora.

Jedno od pitanja koje se redovno postavlja je i: „Zašto bi trebalo da baš vas zaposlimo?“ Ako ste do sada odgovarali nešto poput: „Zato što ću odlično obavljati taj zadatak“, regruterka Emili, koja se bavi pronalaženjem novog poslovnog kadra, ističe da to nije dovoljan odgovor.

Pružićete odgovor koji ističe kompaniju, ističe ulogu, ističe vaše ambicije. Zvučaće ovako: „Kada sam videla da Google zapošljava na poziciji starijeg specijaliste za zapošljavanje, znala sam da se moram prijaviti jer sam se pronašla s osnovnim vrednostima vaše kompanije. Kada sam dalje istraživala samu ulogu, znala sam da imam sve Excel i veštine prezentacije, koje su bile ključne za poziciju. A kad razmišljam o svom razvoju u karijeri, znam da je Google kompanija u kojoj želim da rastem, učimi ulažem u nju, tako da mi se čini da mi se savršeno uklapam“, rekla je Emili, a prenosi Net.hr.

Kandidati nisu toliko optimistični

„Prihvatljiviji odgovor bi bio da mi treba plata“, „Zašto moram da molim da bi me neko primio da radim“, „Došlo je do toga da ti je potrebna diploma iz intervjuisanja“, „Recite vi meni zašto bih ja trebalo da radim ovde“, glasili su neki komentari osoba kojima se nije dopao njen princip.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *