14/06/2024

Više nećete morati da strahujete da li će vam se fotografija svideti ili ne

Verovali ili ne, čak 76 odsto anketiranih žena priznaje da prvo pogleda sebe na fotografiji i da najčešće ponavlja snimak jer misle da će bolje izgledati na drugom. Više od polovine njih zatražilo je od prijatelja da izbrišu fotografiju sa nekog od profila jer na njima izgledaju punije nego što jesu, nije im lepa frizura itd. A samo bi trebalo da nauče neke male cake, izaberu “stalnu pozu” pred foto-aparatom i neće biti problema.

Evo šta bi trebalo da zapamtite bilo da se fotografišete s prijateljima kod kuće, na nekoj svečanosti, venčanju ili na nekom drugom mestu.

Ne fotografišite se ispod linije brade

Na fotografijama uslikanim u visini lica ili malo iznad, ljudi bolje izgledaju. Ako podignete malo fotoaparat izbeći ćete da vam brada izgleda duplo veća.

Do izražaja će doći oči. Upravo zbog toga fotografi se često na venčanjima penju na stolice dok fotografišu. Uglavnom, aparat bi trebalo da bude malo iznad vas ili bar u istoj ravni sa očima jer ćete tako izgledati mršavije.

Pazite na stomak

Ne udišite duboko da biste uvukli stomak, jer je to pogrešno. Ramena će vam na fotografiji izgledati povijeno. Umesto da duboko udahnete, potrebno je da izdahnete za vreme fotografisanja. Okrenite telo malo na stranu, ne potpuno prema objektivu. Udahnite duboko dok fotograf uzima aparat, ispravite ramena i podignite grudi, pa izdahnite polako i nasmejte se dok vas fotografiše.

Glava napred

Izbacite glavu malo prema aparatu. Ukoliko vam se to ne sviđa, ispravite ramena i malo nakrivite glavu tačno toliko da osetite zatezanje u ključnoj kosti. Rezultat će biti isti.

Bez treptanja

Gledajte u pod dok pozirate, a kada fotograf kaže “ptičica”, podignite oči i pogledajte u aparat. Na ovaj način ćete izgledati sveže i nećete treptati. Ako nosite sočiva ili imate suve oči zbog alergije, koristite kapi za oči.

Izgledajte mršavije pomoću šminke

Nanesete malo pudera odmah ispod jagodične kosti da biste istakli jagodice, i ispod vilice, ukoliko ne želite da vam brada izgleda veća nego što jeste. Profesionalci tvrde da je dobro da uvek malo podignite bradu jer inače može izgledati kao da imate podbradak.

Celulit na nogama prikrijte kremom za samopotamnjivanje.

Protresite kosu

U toku dana frizura ume da splasne. Na fotografijama takva kosa izgleda još opuštenije. Protresite kosu pre fotografisanja jer će tako dobiti volumen.

Savet plus 

Decu je najbolje slikati u spontanim situacijama, znači hvatati trenutke dok se igraju, spavaju, jedu, plivaju itd., jer tada najbolje izgledaju na fotografijama. Ako zajedno s vama, malo ih zagolicajte da bi im izraz lica bio prirodno nasmejan.

Istaknite dobro, a sakrijte loše

Imate kratak torzo?
Ne držite ruke na struku, nego na kukovima ili niže.
Imate punije noge?
Prekrstite ih bilo da sedite ili stojite. Možete i jednu nogu malo da izbacite napred. Ne treba da nosite tamnu odeću da biste sakrili ono što ne volite na sebi. Obucite ono što vam dobro stoji i u čemu se najbolje osećate.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *