14/06/2024

M.G. uhapšen je za napad na novinara N1 Mladena Savatovića u utorak uveče dok je izveštavao sa protesta ispred sedišta RIK-a. Uhapšeni se tereti za krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, objavio je portal Nova.rs.

Uhapšenom M.G. je, po nalogu tužioca, određeno zadržavanje do 48 sati.

Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet zbog napada na reportera N1 Mladena Savatovića tokom izveštavanja sa protesta, koji se dogodio 25. decembra 2023. godine u ulici Kralja Milana.

Savatović je posle napada objasnio da je čekao poslednje uključenje uživo, da je stajao između zgrade Republičke izborne komisije i Predsedništva i da mu je prišao muškarac i počeo da dobacuje nešto nerazumljivo.

„Jednom me je uhvatio za desnu ruku, i tako nekoliko puta. Odlazio je i vraćao se. Ova poslednja 24 sata bila su veoma stresna za nas reportere na terenu, izmoreni smo. I ja sam bio malo ironičan i ciničan prema njemu, ali nema oprqavdanja da se neko ovako ponaša“, rekao je Savatović.

Jedan korisnik društvene mreže X podelio je snimak i naveo da je osoba koja je napala  reportera N1 ista ona koja je dan ranije demolirala automobil ispred Starog dvora.

in.in.rs/n1info.rs/192.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *