26/05/2024

Od 15. juna, samo registrovani trotineti će moći da učestvuju u saobraćaju.

Cena usluge za izdavanje nalepnice za laka električna vozila, odnosno električne trotinete i bicikle iznosiće 1.560 dinara, dok će cena obrasca nalepnice biti 500 dinara, navodi se u novoj Uredbi o dopunama Uredbe o cenama usluga koje vrši Agencija za bezbednost saobraćaja, objavljenoj u Službenom glasniku, piše eKapija.

Laka električna vozila, u koja spadaju električni trotineti i bicikli, od 5. aprila mogu da se “registruju”, odnosno njihovi vlasnici od tog datuma mogu da od institucija zatraže nalepnicu koja će pokazivati karakteristike vozila, a od 15. juna, samo vozila sa ovom “registracijom” će moći da učestvuju u saobraćaju.

Kakav je postupak za registraciju

Svako ko poseduje električne dvotočkaše moraće da podnese zahtev za izdavanje nalepnice u kome treba navesti lične podatke (ime i prezime, JMBG, datum rođenja, mesto rođenja), podatke o prebivalištu (mesto, poštanski broj, ulica i kućni broj, telefon, imejl), kao i podatke o lakom električnom vozilu (marka, trajna nominalna snaga elektromotora, najveća konstruktivna brzina, masa praznog vozila).

Uz zahtev se mora dostaviti i tehnička dokumentacija za lako električno vozilo, iz koje se može utvrditi marka vozila, trajna nominalna snaga elektromotora, najveća konstruktivna brzina i masa praznog vozila.

Takođe, uz nju je potrebno dostaviti i fotokopiju ili očitanu ličnu kartu, popunjenu i potpisanu izjavu na posebnom obrascu, ali i dokaz o uplaćenoj naknadi na ime izdavanja nalepnice za laka električna vozila.

in.in.rs/eKapija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *