26/05/2024

Pripadnici Vojske Srbije imali su uspešan nastup na takmičenju „Najbolji ratnik“, koje je, u organizaciji Nacionalne garde Ohaja, održano od 4. do 7. aprila u Sjedinjenim Američkim Državama, saopšteno je večeras iz Ministarstva odbrane.

Vodnik Vlajko Popović iz 72. brigade za specijalne operacije bio je drugi u ukupnom plasmanu u kategoriji podoficira, dok su u kategoriji vojnika naši momci bili u prvih deset takmičara.

Takmičenje je održano u bazi “Džejms A. Garfild” kod grada Ravene u američkoj saveznoj državi Ohajo, uz učešće pripadnika Nacionalne garde Ohaja, Vojske Srbije i Mađarske vojske.

Oni su se nadmetali u 11 psihofizički zahtevnih disciplina, kojima je, obuhvaćeno testiranje fizičke pripremljenosti, vatrene osposobljenosti i drugih vojničkih znanja i veština.

Ovo je drugo učešće pripadnika Vojske Srbije na takmičenju “Najbolji ratnik” u SAD i samo jedna od brojnih aktivnosti Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, u okviru programa državnog partnerstva, koje za cilj ima podizanje nivoa operativnih sposobnosti i dostizanje interoperabilnosti oružanih snaga, jačanje poverenja i razvoj ukupnih odnosa Srbije i SAD.

Prošle godine pobednik ovog takmičenja bio je pripadnik Vojske Srbije — vodnik prve klase Ivan Jeremić iz 72. brigade za specijalne operacije.

in.in.rs/TANJUG

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *