24/06/2024
Luka Vuletić - in.in.rs - M.N

Luka Vuletić - in.in.rs - M.N

Za naš portal govorio je mladi Luka Vuletić kojeg poznajemo sa društvenih mreža.

Zadovoljstvo mi je da govorim za in.in.rs, za početak bih mogao da kažem da imam 22 godine. Moja priča počinje kada sam sa samo četiri godine počeo trenirati fudbal. Šesnaest godina sam igrao profesionalno, čak i na turnirima za Dinamo Zagreb. Nažalost, povrede su bile česte, ali nikada nisam odustajao. Međutim, vremenom sam shvatio da je fudbal prepun politike i da napreduju oni koji imaju veze.

Taj trenutak razočaranja doveo me je do odluke da se povučem iz fudbala. Osim toga, suočavao sam se sa porodičnim problemima, što je dodatno uticalo na moj osećaj neispunjenosti i depresiju. Tražio sam sreću na pogrešnim mestima.

Sa 19 godina, krenuo sam potpuno pogrešnim putem. Počeo sam svakodnevno pušiti marihuanu, a ubrzo sam se upustio i u prodaju. To me je vodilo u propast – ugojio sam se preko 20 kilograma, sa 69kg na 96kg u manje od šest meseci. Nastavio sam sa lošim navikama, uživajući u zoni komfora, sve dok nisam dotakao dno, ne ponosim se time.

U tom trenutku sam shvatio da imam dva mlađa brata koji sve upijaju i kojima sam, hteo ja to ili ne, bio uzor. Oduvek mi je bio cilj pozitivno uticati na ljude oko sebe, pa sam doneo odluku: “Moram napraviti promenu.”

Tada sam naišao na Instagramu na koncept “online zarade” i počeo saradnju s mojim prvim mentorom. Oduvek sam sanjao o tome da zarađujem gde god se nalazim, ali sam shvatio da je za to potrebno znanje. Naučio sam osnove affiliate marketinga i prodaje, počeo sam se snimati za društvene mreže i u roku od dve godine stekao preko 15.000 pratilaca na Instagramu. Prvi novac sam zaradio online dva meseca nakon što sam počeo učiti.

Danas pomažem ljudima da zarađuju gde god se nalazili i da postanu najbolja verzija sebe, fizički i psihički, kao što sam ja uradio za sebe u poslednje tri godine. Društvene mreže koristim da pokažem ljudima šta konzistentnost može ostvariti. Svakodnevno objavljujem stvari koje učim od mentora s kojima radim, multimilionera iz Amerike.

Moj trenutni mentor me je naučio: “Nemoj dopustiti da tvojem budućem detetu bude uzor neko drugi osim tebe, budi konzistentan.” To je poruka koju želim preneti na Balkan, ne promovisati kocku i uništavati porodice svojim sadržajem.

Osećam da je to moj put – uticati pozitivno na ljude i nastaviću ga gaziti, koliko god trnovit bio!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *